Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠαγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Eπισκέψεις σε όλους τους νομούς της Κρήτης
Τουριστικοί φορείς

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Eπισκέψεις σε όλους τους νομούς της Κρήτης

Στα πολύ σημαντικά θέματα της Τουριστικής περιόδου στο νομό Ρεθύμνου, αλλά και γενικότερα της Κρήτης εστίασε η Ολομέλεια μηνός Σεπτεμβρίου του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.

Πριν λίγες μέρες, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε όλους τους νομούς της Κρήτης, πραγματοποίησε με επιτυχία, υβριδικά, την Ολομέλεια του μηνός Σεπτεμβρίου,  στο ξενοδοχείο ¨Minos Ambassador all Suites & Spa¨, στο Ρέθυμνο.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια:

Ο κ. Θεοδωράκης Βασίλης, Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ρεθύμνου παρευρέθηκε  στην εκδήλωση για ένα σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισε την ολομέλεια στο Νομό Ρεθύμνου.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Παπαδάκη Γιάννη (DTS TRAVEL) για την πορεία της ερχόμενης σεζόν, που ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διακοπές, δεν θα είναι εύκολη καθώς εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον αυξημένο κόστος στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, λόγω της συνεχώς ανοδικής πορείας του ενεργειακού κόστους και αναμένεται ότι θα δημιουργήσει μία μεγάλη ανισορροπία. Συνέστησε την προσοχή όλων και δήλωσε ότι απαραίτητο όπλο είναι το σχέδιο και η στρατηγική.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης Γιώργος μίλησε για τα προβλήματα του Δήμου και στις δυσκολίες που υπάρχουν στην οργάνωση χειμερινού Τουρισμού και τόνισε την ανάγκη προγραμματισμού και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Ο κ. Μπιρλιράκης Μπάμπης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου έθιξε το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και ευχαρίστησε τους Διευθυντές Ξενοδοχείων που είναι εκεί στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα των ξενοδοχείων.

Ο κ. Νικολιδάκης Κώστας, Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στον χειμερινό τουρισμό λέγοντας πως δεν υπάρχουν οι υποδομές και δήλωσε σαν κύριο λόγο, του προβλήματος έλλειψης προσωπικού τη μη τήρηση των συμβάσεων.

H κ. Halina Strzyzewska (Group Head του  FTI) για Ελλάδα και Κύπρο,  μίλησε για νέες τάσεις της αγοράς που τείνουν στην επιμήκυνση της σεζόν έως τέλος του Νοεμβρίου και είπε πως οι κρατήσεις για το καλοκαίρι 2023 είναι πολύ καλές όμως όλα εξαρτώνται από τα τιμολόγια ενέργειας που θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά.

Ο κ. Περδικάκης Γιάννης, συμπλήρωσε πως είναι αισιόδοξος για τη επόμενη χρονιά αλλά και επιφυλακτικός αφού το κόστος της καθημερινότητας θα είναι μεγάλο από το Νοέμβριο.

Ακολούθησε ενημέρωση για την έκθεση Παρισίου από τον κ. Παπουτσάκη Γιώργο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, ενημέρωσε τα μέλη για τα παρακάτω δράσεις του Συλλόγου:

Ετήσιος χορός:  Στις 19.10.22  θα πραγματοποιηθεί στο κοσμικό κέντρο ¨Αναδρομές¨  η μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου με τον δημοφιλή καλλιτέχνη  Νίκο Μακρόπουλο.

Βραβείο Δασκαλάκη:΄Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στις 16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο ¨Μικης Θεοδωράκης¨ στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο όπου θα τιμηθούν οι καλύτεροι υπάλληλοι της σαιζόν 2022 στα ξενοδοχεία της Κρήτης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022