Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαπαθανάσης: Η TUI πιστεύει επενδυτικά στην Ελλάδα
Εκπομπή Business & Travel

Παπαθανάσης: Η TUI πιστεύει επενδυτικά στην Ελλάδα

Με ποσοστιαία μείωση ύψους 3% στα προσφερόμενα πακέτα θα κλείσει τελικά η φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρή αύξηση στο σύνολο της τουριστικής κίνησης, […]

Με ποσοστιαία μείωση ύψους 3% στα προσφερόμενα πακέτα θα κλείσει τελικά η φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρή αύξηση στο σύνολο της τουριστικής κίνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις<...>του Προέδρου της TUI Hellas, κ. Νίκου Παπαθανάση, στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Όσον αφορά το 2009, ο κ. Παπαθανάσης εκτιμά ότι θα κυμανθεί περίπου στα ίδια αν όχι σε χειρότερα επίπεδα από τα φετινά, κυρίως λόγω των διεθνών συγκυριών, ενώ σχετικά με τις τιμές των συμβολαίων για την επόμενη χρονιά είπε ότι θα υπάρξει αύξηση κατά μέσο όρο 4% συγκριτικά με πέρυσι.

Όπως τόνισε, εντός της προσεχούς πενταετίας αναμένεται να δημιουργηθούν 2 εκατομμύρια καινούργιες κλίνες στη Μεσογειακή λεκάνη, προσθέτοντας ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταγωνιστεί τους νέους προορισμούς πρέπει να διαθέτει ποιοτικό προϊόν. Η ποιότητα είναι η απάντηση τόσο στον ανταγωνισμό όσο και στην κρίση που περνά ο κλάδος.

Ο πρόεδρος της TUI Hellas, τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης του κλάδου της παραθεριστικής κατοικίας, καθώς εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος κλάδος δημιουργεί μόνιμη τουριστική κίνηση και θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πέρα από το 6μηνο.

Τέλος ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Η TUI πιστεύει επενδυτικά στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί για την εταιρία έναν από τους σημαντικούς προορισμούς που της αποφέρουν μια καλή κερδοφορία».

Εν τω μεταξύ τον Οκτώβριο ξεκινά η κατασκευή της ξενοδοχειακής μαρίνας που σχεδιάζει η ξενοδοχειακή αλυσίδα M-Hotels. Η μαρίνα αναμένεται να είναι έτοιμη και να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, η Διευθύνουσα Σύμβουλος των M-Hotels, κα Ειρήνη Μαμιδάκη.

Σύμφωνα με την κα. Μαμιδάκη, από την κρίση που περνάει ο κλάδος του τουρισμού επηρεάστηκε και η Κρήτη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, με τα μικρής κατηγορίας ξενοδοχεία να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα M-Hotels δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες ενώ με αισιοδοξία βλέπουν και το 2009, παρά το γεγονός ότι θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό της χώρας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος των M-Hotels θεωρεί ως απαραίτητο για μια ξενοδοχειακή επιχείρηση να διαθέτει το 10% του τζίρου τους για ενέργειες μάρκετινγκ. Επεσήμανε μάλιστα πως για τέταρτη συνεχή χρονιά το ξενοδοχείο «Ερμής» στον Αγ. Νικόλαο της Κρήτης, θα παραμείνει ανοιχτό όλο το χρόνο.

Η εκπομπή Business & Travel παρουσιάζεται από τον Χάρη Ντιγριντάκη κάθε Πέμπτη στις 21:00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14:30-15:30) και Κυριακή (15:00-16:00). Ταυτόχρονα πέραν της τηλεόρασης μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει τις ίδιες ώρες μέσω του διαδικτύου στο sbctv.gr. Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας, ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real Estate.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024