Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠαρουσίαση & γευστική δοκιμή κρασιών του οινοποιείου Μπουτάρη στον Ηλιότοπο

Παρουσίαση & γευστική δοκιμή κρασιών του οινοποιείου Μπουτάρη στον Ηλιότοπο

Μία ακόμα βραδιά οινικού ενδιαφέροντος διοργάνωσε το ξενοδοχείο Ηλιότοπος στη Σαντορίνη, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες του γύρω από το κρασί και τον κόσμο του. Αυτή τη φορά την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου […]

Μία ακόμα βραδιά οινικού ενδιαφέροντος διοργάνωσε το ξενοδοχείο Ηλιότοπος στη Σαντορίνη, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες του γύρω από το κρασί<...> και τον κόσμο του. Αυτή τη φορά την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2005 πραγματοποιήθηκε στην ηφαιστειακή σπηλιά του ξενοδοχείου παρουσίαση και γευστική δοκιμή κρασιών του οινοποιείου Μπουτάρη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα κρασιά Σελλάδια (2003), Σαντορίνη (2003), Ασύρτικο (2004), Καλλίστη (2004), Vinsanto (1999) και Αηδάνι Πειραματικό (2003), προερχόμενα όλα από τον μοναδικό στον κόσμο αμπελώνα της Σαντορίνης.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων του οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, Αντώνης Λιανουδάκης, μίλησε για την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Σαντορίνης, επισημαίνοντας ότι, παρά την επικρατούσα άποψη ότι μόνο τα ερυθρά κρασιά παλαιώνονται, τα κρασιά της λευκής ποικιλίας Ασύρτικο, μπορούν επίσης να παλαιωθούν για 2-5 χρόνια -ανάλογα με την οινοποίηση που έχει προηγηθεί- έτσι ώστε τα γευστικά τους χαρακτηριστικά να αποκτήσουν την κατάλληλη ισορροπία. Παράλληλα, με την ιδιότητά του ως οινοχόου αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να εστιάσει κανείς για τη σωστή γευστική δοκιμή και αξιολόγηση των κρασιών, δηλαδή στο άρωμα, τη γεύση και το χρώμα τους. Κατά την διάρκεια της ομιλίας προβλήθηκαν φωτογραφίες του αμπελώνα της Σαντορίνης, του τρύγου και της διαδικασίας οινοποίησης.

Όσοι οινόφιλοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των διαφόρων κρασιών Μπουτάρη που παράγονται από σταφύλια της Σαντορίνης. Στη δεξίωση που ακολούθησε, τα κρασιά συνοδεύονταν από εδέσματα που αναδείκνυαν ακόμα περισσότερο τον γευστικό τους πλούτο. Καθ` όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε νερό Κύμη της εταιρείας Μπουτάρη.

Το οινοποιείο Μπουτάρη υποστηρίζει ενεργά και συμμετέχει στις ειδικές γευσιγνωσίες σαντορινιών κρασιών που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε Τρίτη βράδυ στον Ηλιότοπο και κρασιά του έχουν συμπεριληφθεί και στις 20 γευσιγνωσίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ηλιότοπος, δήλωσε οτι οι γευστικές δοκιμές στο ξενοδοχείο Ηλιότοπος θα συνεχισθούν και στην επόμενη τουριστική περίοδο και ότι προγράμματα οινικού τουρισμού θα είναι σύντομα διαθέσιμα στη Σαντορίνη μετά την έγκριση σχετικής πρότασης που υποβλήθηκε από τον Ηλιότοπο στο πλαίσιο του προγράμματος Ιστός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024