Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠέθανε ο ιδρυτής του ομίλου ξενοδοχείων Divani, Αριστοτέλης Διβάνης
Πρόσωπα

Πέθανε ο ιδρυτής του ομίλου ξενοδοχείων Divani, Αριστοτέλης Διβάνης

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι.

Απεβίωσε σήμερα 1η Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 94 ετών, ο Αριστοτέλης Διβάνης, ιδρυτής του ξενοδοχειακού Ομίλου Divani, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας και πρώην πρόεδρος του ΞΕΕ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι.

Ο Αριστοτέλης Διβάνης ξεκίνησε το 1958, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα με μια ξενοδοχειακή μονάδα, καινοτόμα για την εποχή της, με το καθένα από τα 65 δωμάτια να διαθέτει το δικό του λουτρό. Με το εγχείρημα να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα. Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα στη Λάρισα.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του Ομίλου σε συνεργασία με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια εγκαινιάζει το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης, το Divani Palace Acropolis. Ακολουθεί ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras.

Επόμενος σταθμός η Κέρκυρα, με την εξαγορά στη δεκαετία του 1980 του Corfu Kanoni και τη μετονομασία του σε Divani Corfu Palace.

Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Ο Όμιλος εξαγοράζει το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel και μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Στην επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος εξαγοράζει το Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη και το μετονομάζει σε Divani Apollon Palace & Thalasso, με εγκαταστάσεις ενός υπερσύγχρονου κέντρου θαλασσοθεραπείας 3.500 τ.μ.

Τελευταία προσθήκη στον όμιλο, το Divani Apollon Suites, το αριστοκρατικό boutique ξενοδοχείο του Ομίλου Διβάνη, στη Βουλιαγμένη, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΕΤΕ, του ΔΣ και των στελεχών του οργανισμού, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece
Ο ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Αριστοτέλη Διβάνη, στην οικογένεια και στους οικείους του. Ο Αριστοτέλης Διβάνης, με την επιχειρηματική του οξυδέρκεια, δημιούργησε έναν από τους σημαντικότερους ξενοδοχειακούς ομίλους στη χώρα, ενώ παράλληλα άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα κοινά του τουρισμού, εκπροσωπώντας από την πρώτη γραμμή τον ξενοδοχειακό κλάδο σε δύσκολες και απαιτητικές εποχές για τον ελληνικό τουρισμό. Θα μείνει στη μνήμη μας για τη δημιουργικότητα, τη διορατικότητα, τον δυναμισμό και την ευγένειά του.

Η ανακοίνωση της ΠΟΞ

Με την απώλεια του Αριστοτέλη Διβάνη, κλείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής Φιλοξενίας. Υπήρξε ένας από τους πιο καινοτόμους, πετυχημένους και οραματιστές επιχειρηματίες της γενιάς του και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ξενοδοχειακού κλάδου, στις κρίσιμες δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση.

Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα το 1958, ο Αριστοτέλης Διβάνης εμπνεύστηκε και ίδρυσε στη συνέχεια έναν από τους ισχυρούς ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας μας, με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πολλά χρόνια στο τιμόνι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατόρθωσε να αναδείξει με την ηγετική φυσιογνωμία του τις δυνατότητες του τουριστικού μας τομέα και να τον θεμελιώσει ως κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον άξιο συνεχιστή του έργου του κ. Σπύρο Διβάνη, στην οικογένειά του, στους οικείους του και σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024