Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτα 13,6 δισ. δολ. το κόστος της εξαγοράς της Starwood από την Marriott
Ξενοδοχεία

Στα 13,6 δισ. δολ. το κόστος της εξαγοράς της Starwood από την Marriott

Η συμφωνία Marriott-Starwood θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα ξενοδοχείων, η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλες εμπορικές ονομασίες, όπως η Sheraton, η Ritz Carlton και η Autograph Collection.

Η Marriott International Inc ανακοίνωσε ότι κατέθεσε υψηλότερη προσφορά για την Starwood Hotels and Resorts Worldwide, η οποία έγινε αποδεκτή από την εταιρεία, στην οποία ανήκουν οι αλυσίδες ξενοδοχείων Sheraton και Westin.

Η νέα προσφορά σε μετοχές και μετρητά ανέρχεται στα 79,53 δολάρια ανά μετοχή, ή 13,6 δισ. δολ. και ξεπερνά την προσφορά σε μετρητά των 13,16 δισ. δολ., που κατέθεσε όμιλος με επικεφαλής την κινεζική Anbang Insurance Group Co.

Ο Arne Sorenson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Μετά από πέντε μήνες εκτεταμένου προγραμματισμού της ολοκλήρωσης της διαδικασίας από κοινού με τη Starwood, συμπεριλαμβανομένης μιας προσεκτικής ανάλυσης της ‘αρχιτεκτονικής’ της μάρκας και των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης, είμαστε περισσότερο από ποτε΄ενθουσιασμένοι για τη συνδυαστική ισχύ των επιχειρήσεών μας και ανερχόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης. Είμαστε, επίσης, πιο σίγουροι για την επίτευξη του στόχου μας, των 250 εκατ. δολ. από συνέργιες κόστους. Αναμένουμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων της Starwood, αξιοποιώντας την παγκόσμια ανάπτυξης των ξενοδοχείων Marriott“.

Ο Bruce Duncan, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Starwood Hotels & Resorts Worldwide, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαστε ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι η Marriott έχει αναγνωρίσει την αξία που η Starwood φέρνει σε αυτήν τη συγχώνευση και για την ενίσχυση που καταβάλλεται στους μετόχους της Starwood. Συνεχίζουμε να είμαστε ενθουσιασμένοι για το ότι ο συνδυασμός της Starwood με τη Marriott θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στο κόσμο με μια απαράμιλλη πλατφόρμα παγκόσμιας ανάπτυξης στο ανώτατο τμήμα της αγοράς”.

Η συμφωνία Marriott-Starwood θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αλυσίδα ξενοδοχείων, η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλες εμπορικές ονομασίες όπως η Sheraton, η Ritz Carlton και η Autograph Collection.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024