Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΣτο Aldemar Olympian Village το «Umwelt Champion 2006»

Στο Aldemar Olympian Village το «Umwelt Champion 2006»

Λίγους μήνες μετά τη διάκρισή της με το βραβείο «Οικόπολις 2006 Περιβαλλοντικής Επένδυσης», τον Ιούνιο του 2006, καθώς και μία σειρά περιβαλλοντικών βραβείωναπό tour operators, το σημαντικό έργο της Aldemar […]

Λίγους μήνες μετά τη διάκρισή της με το βραβείο «Οικόπολις 2006 Περιβαλλοντικής Επένδυσης», τον Ιούνιο του 2006, καθώς και μία σειρά περιβαλλοντικών βραβείων<...>από tour operators, το σημαντικό έργο της Aldemar για την προστασία του περιβάλλοντος επιβραβεύεται ξανά. Αυτή τη φορά η διάκριση αφορά σε διεθνές επίπεδο καθώς έρχεται από τον μεγάλο γερμανό Tour Operator TUI, που βράβευσε το ξενοδοχείο της αλυσίδας, Aldemar Olympian Village στην Δ. Πελοπόννησο με το «Unwelt Champion 2006».

Η διάκριση ενός ξενοδοχείου με τον συγκεκριμένο τίτλο, στηρίζεται στην αξιολόγηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τους ίδιους τους επισκέπτες και σε περιβαλλοντική μελέτη που διεξάγει η TUI, με επί τόπου έλεγχο.

Για την συμμετοχή ενός ξενοδοχείου στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η ύπαρξη κριτηρίων όπως είναι:


  • η θεσμοθετημένη περιβαλλοντική πολιτική,

  • η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας,
  • ο βιολογικός καθαρισμός,

  • η τήρηση συστήματος ασφαλείας και υγιεινής τροφίμων HACCP,

  • η προστασία των ζώων και φυτών της περιοχής κ.α.


Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ξενοδοχείο λαμβάνει αυτή τη σημαντική διάκριση, καθώς έχει τιμηθεί ξανά με τον ίδιο τίτλο, το 2004.

Σύμφωνα με την κυρία Καραντεμοίρη, διευθύντρια του τμήματος Ανάπτυξης & Ποιότητας της εταιρίας, «η Aldemar σηκώνει ολοένα και υψηλότερα τον πήχυ της ποιότητας στην οικολογική διαχείριση, με την υλοποίηση δραστηριοτήτων φιλικών προς το περιβάλλον, στα πλαίσια του οικολογικού της προγράμματος Mare Verde. Η κατεύθυνση αυτή της εταιρείας στηρίζεται στην κατανόηση της περιβαλλοντικής συνείδησης ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής συνείδησης και άρα απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Κάθε διάκριση αποτελεί και μια νέα επιβράβευση αναφορικά με τους περιβαλλοντικούς στόχους της εταιρίας».

Να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρία βραβεύεται επί σειρά ετών με το Green Planet Award από τον διακεκριμένο Ελβετό Tour Operator Κuoni, ενώ το 2006 ήταν η 8η συνεχόμενη χρονιά που κυμάτισαν οι γαλάζιες σημαίες σε όλες τις παραλίες των ξενοδοχείων της Aldemar.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024