Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτο αραβικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV ο Αστέρας Βουλιαγμένης
Ξενοδοχεία

Στο αραβικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV ο Αστέρας Βουλιαγμένης

Το διάταγμα αφορά στην έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπαριθμ. 152/2016 γνωμοδότησή της έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την μεταβίβαση – αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τον Μάρτιο 2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο προβλεπόταν η έγκριση “του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης”. Τότε οι σύμβουλοι της Επικρατείας του Ε΄ Τμήματος με γνωμοδότησή τους είχαν κρίνει μη νόμιμες τις ρυθμίσεις του διατάγματος όπως είναι η δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών (“καμπάνες”), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ.

Τον περασμένο μήνα επανακατατέθηκε βελτιωμένο το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Το διάταγμα αφορά στην έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ.

Η έκταση έχει συνολική επιφάνεια 301.864,99 τ.μ. και χωρίζεται σε ζώνες εκ των οποίων στην κάθε μια από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιτρέπεται η διατήρηση, αναβάθμιση του υφιστάμενου ελικοδρομίου, ενώ οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης υπογειοποιούνται και φυτεύονται. Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιτρέπεται λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών (καμπάνες), τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ – μπαρ, καταστήματα εστίασης γενικότερα, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης και ειδική είσοδο για το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Ως προς το ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει μέσα στην έκταση, προβλέπεται η κατασκευή ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024