Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτο επίκεντρο οι εξελίξεις στον τομέα του αγροτουρισμού

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στον τομέα του αγροτουρισμού

Θέματα αγροτουριστικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις του χώρου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού – EuroGites κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης […]

Θέματα αγροτουριστικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις του χώρου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού – EuroGites κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε<...>πριν λίγες μέρες στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Παράλληλα, τα μέλη της Ομοσπονδίας (από 9 χώρες: Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ελλάδα) παρουσίασαν το καινούργιο έντυπο, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη και τα συνεργαζόμενα καταλύματα της EuroGites.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν την Συνέλευση ήταν ο ορισμός του «Αγροτουρισμού» (rural tourism) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η διαφοροποίηση των καταλυμάτων, το «προφίλ» των επισκεπτών και των αναζητήσεων τους, τα ευρωπαϊκά κριτήρια ποιότητας των μονάδων και των περιοχών, ο οικονομικός ρόλος που παίζουν οι αγροτουριστικές εγκαταστάσεις σε κάθε τοπική κοινωνία. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη διατήρησης ζωντανής αγροτικής ζωής ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη αγροτουριστικού προϊόντος.

Οι εργασίες της συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με τον προσδιορισμό στόχων για την διετία 2007 – 2008:


  • Δυναμική παρουσία της Ομοσπονδίας στις Βρυξέλλες, ιδιαίτερα στα κέντρα αποφάσεων για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Η θέση της EuroGites είναι ότι πρέπει να υπάρξουν ξεχωριστά κονδύλια για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
  • Επέκταση συνεργασιών με σχετικούς ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς, όπως UNWTO, Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού κ.α.

  • Προβολή της Ομοσπονδίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

  • Τοποθέτηση του σήματος της EuroGites μαζί με το εγχώριο σήμα σε όλα τα καταλύματα-μέλη του κάθε κράτους – μέλους της Ομοσπονδίας.

  • Οργάνωση του 3ου διεθνούς συνεδρίου αγροτουρισμού στην Ουγγαρία 26-28 Σεπτεμβρίου 2007.

  • Οργάνωση της 3ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αγροτουρισμού την άνοιξη του 2008 (1-6 Απριλίου 2008).


Οι εργασίες της συνάντησης, καθώς και οι εκδηλώσεις γνωριμίας με την περιοχή οργανώθηκαν από το δίκτυο Guest Inn με τη συνεργασία των εκεί μελών του (ξενώνες Κοντοσώρο και Αγκωνάρι) και την ευγενική χορηγία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Νομαρχίας Φλώρινας και της Εταιρίας Οικοτουρισμού Βιτσίου.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024