Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτρατηγική συνεργασία EUROCERT και tourism–generis για την κατάταξη των ξενοδοχείων
Ξενοδοχία

Στρατηγική συνεργασία EUROCERT και tourism–generis για την κατάταξη των ξενοδοχείων

Από κοινού προώθηση της διαδικασίας επιθεώρησης για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε αστέρια, σύμφωνα με το νέο σύστημα (Ν.4276/2014).

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του τομέα υπηρεσιών της EUROCERT, που αφορά το σύστημα κατάταξης τουριστικών μονάδων σε “Αστέρια” για τα ξενοδοχεία και “Κλειδιά” για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία σε θέματα τουριστικού marketing tourism – generis, προκειμένου από κοινού να αναλαμβάνουν τη διαδικασία επιθεώρησης για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε αστέρια, σύμφωνα με το νέο σύστημα (Ν.4276/2014).

Σήμερα η EUROCERT, ο  μεγαλύτερος αμιγώς ελληνικός Φορέας Πιστοποίησης, έχει διενεργήσει πάνω από 400 ελέγχους κατάταξης, σε ξενοδοχεία και ΕΕΔΔ όλων των κατηγοριών, κατέχοντας την πρώτη θέση στην αγορά με ποσοστό άνω του 30%. Άλλωστε είναι από τους πρώτους φορείς που διαπιστεύτηκαν από το ΕΣΥΔ για την σύνταξη της Τεχνικής Έκθεσης σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση Υ.Α. 219/2015 (ΦΕΚ 14/Β/12-01-2015) που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση Πιστοποιητικού Κατάταξης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η tourism – generis είναι εξειδικευμένη εταιρεία που υποστηρίζει επιχειρηματικές αποφάσεις στον τουριστικό τομέα. Με βάση την πολυετή διεθνή εμπειρία των στελεχών της, τη συνεχή παρακολούθηση των διεθνών και εγχώριων τάσεων στον τουρισμό και υποστηριζόμενη από ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργατών, η tourism generis βρίσκεται δίπλα στον τουριστικό επιχειρηματία, που σκοπεύει στην ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη μέσα από την καινοτομία και την ποιότητα.

Όπως είναι γνωστό, το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο στοχεύει στον έλεγχο, την αναβάθμιση και την επιβράβευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα καταλύματα. Δεν παύουν όμως να είναι εξίσου απαιτητικές οι προδιαγραφές για κάθε κατηγορία καταλύματος, ειδικά για την κατηγορίες υψηλών προδιαγραφών. Η ικανοποίηση των υποχρεωτικών κριτηρίων αλλά και της απαιτούμενης βαθμολογίας συχνά απαιτεί χρονοβόρες και δαπανηρές ενέργειες.

Για τους ανωτέρω λόγους, η έγκαιρη προετοιμασία του καταλύματος και η άμεση συμμόρφωση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, καθίσταται αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές της ομαλής λειτουργίας των καταλυμάτων, άσκοπα έξοδα από αγορές μη αποδεκτού εξοπλισμού και λοιπές δυσκολίες από την πίεση της τελευταίας στιγμής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EUROCERT κ. Γ. Μπρισκόλας τόνισε για τη συνεργασία: “Είναι μεγάλη μας χαρά που θα συνεργαστούμε με την tourism – generis και τον Γιώργο Δρακόπουλο, ενός καταξιωμένου στελέχους με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στον  τομέα των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και μαζί με την ομάδα του θα μπορέσουμε να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις ανταγωνιστικές μας υπηρεσίες στον τομέα της κατάταξης ξενοδοχείων και καταλυμάτων”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της tourism – generis κ. Γ. Δρακόπουλος δήλωσε: “Είμαι σίγουρος ότι τα μέλη της ομάδας της tourism generis θα συνεισφέρουν και θα συνδυάσουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου ανταγωνιστικού πακέτου υπηρεσιών που θα παρέχουμε από κοινού με την EUROCERT”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024