Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤη μοντέρνα κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά υποδέχεται το Liostasi στις 10 Αυγούστου στην Ίο
Γαστρονομία

Τη μοντέρνα κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά υποδέχεται το Liostasi στις 10 Αυγούστου στην Ίο

Το μενού γευσιγνωσίας που θα παρουσιάσει ο Άνταμ Κοντοβάς στο Liostasi αντανακλά τη συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία τους τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις κουζίνες του κόσμου.

Με ένα πρωτότυπο μενού από τον σεφ Άνταμ Κοντοβά συνεχίζεται στις 10 Αυγούστου το γαστρονομικό καλοκαίρι στο Liostasi Hotel & Suites της Ίου. Στο πλαίσιο του κύκλου γαστρονομικών εκδηλώσεων “New Greek Cuisine @ Liostasi”, το ξενοδοχείο προσκαλεί για άλλη μία χρονιά μερικούς εκ των κορυφαίων σεφ της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας για να παρουσιάσουν τις γεύσεις τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ίου.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Άνταμ Κοντοβά που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να μαγειρέψει για μια βραδιά στο Λιοστάσι”, τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. “Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο κ. Κοντοβάς έχει ήδη εδραιωθεί στην ελίτ των Ελλήνων σεφ, ενώ έχει παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας εν γένει όσο και ειδικότερα στην αναβάθμιση της ξενοδοχειακής εστίασης”.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1985, ο Άνταμ Κοντοβάς ξεκίνησε τη μαγειρική του σταδιοδρομία δίπλα στον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη. Σημαντικοί σταθμοί της μετέπειτα επαγγελματικής του διαδρομής αποτέλεσαν πολυβραβευμένα εστιατόρια όπως το “Funky Gourmet” στην Αθήνα, το “Danu at the Brehon” στην Ιρλανδία, το “Sea Grill” στις Βρυξέλλες, το “Μaaemo” στο Όσλο και το “Mylos Bar Restaurant” στη Σαντορίνη. Διακρίθηκε επίσης στις κουζίνες των ξενοδοχείων Amanzoe και Athenaeum InterContinental, ενώ φέτος ανέλαβε το ρόλο του Executive Chef στο boutique hotel Astarte Suites στη Σαντορίνη.

Το μενού γευσιγνωσίας που θα παρουσιάσει στο Liostasi αντανακλά όλη αυτήν τη συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις κουζίνες του κόσμου. Πίσω από το τίτλο “snacks” κρύβεται μια σειρά από πρωτότυπα ορεκτικά όπως τα τάκος με μοσχαρίσιο κρέας και καπνιστά αυγά, το τηγανόψωμο με νιώτικο τυρί, τομάτα και βασιλικό αλλά και ένας αναπάντεχος συνδυασμός αχιβάδας με σάλτσα πιπεριάς και μάνγκο. Ακολουθούν τρία πιάτα όπου κυριαρχεί το θαλασσινό στοιχείο όπως η σφυρίδα με ταραμά, ζαφορά και μαύρο ρύζι, το μπλε καβούρι με καψαλισμένο σέλινο, ξηρούς καρπούς και ταπιόκα καθώς και ο τόνος με αβοκάντο, λευκή μελιτζάνα και αχλάδι. Η παρασκευή κρέατος περιλαμβάνει φραγκόκοτα με φακές, κολοκύθα και καπνιστό χέλι. Το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα γλυκό βασισμένο σε γιαούρτι, καλοκαιρινά φρούτα και λευκή σοκολάτα.

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites, το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Το Grandma’s, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024