Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤην Le Meridien απέκτησε πρόσφατα η Starwood Hotels & Resorts

Την Le Meridien απέκτησε πρόσφατα η Starwood Hotels & Resorts

Την απόκτηση του εμπορικού σήματος Le Meridien, τη διαχείριση και το προνόμιο για το χαρτοφυλάκιο 130 ξενοδοχείων και θέρετρωνσυνολικά για περίπου 225 εκατομμύρια δολάρια, περίπου ίσο στο ποσό της τρέχουσας […]

Την απόκτηση του εμπορικού σήματος Le Meridien, τη διαχείριση και το προνόμιο για το χαρτοφυλάκιο 130 ξενοδοχείων και θέρετρων<...>συνολικά για περίπου 225 εκατομμύρια δολάρια, περίπου ίσο στο ποσό της τρέχουσας επένδυσης της Starwood, συμπεριλαμβανομένου των προβλέψεων τόκων στο χρέος της Le Meridien, ανήγγειλε την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2005, η Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. Όπως υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της απόκτησης αυτής θα αυξήσει σημαντικά την ισχύ της εταιρίας στην Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και τον Ειρηνικό.

Η απόκτηση της Le Meridien υποστηρίζει περαιτέρω την στρατηγική αλλαγή της Starwood από την ιδιοκτησία ακίνητων περιουσιών στη διαχείριση ξενοδοχείων και στο franchise αμοιβών Starwood.

“Η απόκτηση του εμπορικού σήματος Le Meridien είναι μια συναρπαστική και σημαντική ανάπτυξη για τη Starwood, που πιστεύουμε μας καθορίζει ως έναν αληθινά παγκόσμιο διαχειριστή ξενοδοχείων”, δήλωσε ο κ. Steven j. Heyer, CEO της Starwood Hotels & Resorts. “Αγαπάμε την Le Meridien και γι αυτό το λόγο το έχουμε κυνηγήσει αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια – βλέπουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Η Le Meridien είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα στο χαρτοφυλάκιο Starwood, με τη διεθνή δύναμή της και τη μοναδική κουλτούρα των πελατών της. Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα της Le Meridien αντιπροσωπεύουν τόσο μια μεγάλη ευκαιρία αύξησης, παράλληλα με το W Starwood και τα εμπορικά σήματα Westin, όσο και αυξάνει τον αριθμό επιλογών προορισμού στους πιστούς πελάτες της Starwood ανά τον κόσμο”.

“Με 43 ιδιοκτησίες στην Ευρώπη, 47 ιδιοκτησίες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, 28 ιδιοκτησίες στην Ασία Ειρηνικός και την Ινδία και 12 στην Αμερική η Le Meridien είναι επίσης ένα τέλειο συμπλήρωμα για τη γεωγραφική κάλυψη της Starwood, εξασφαλίζοντας τη θέση της ως μια από τις κύριες επιχειρήσεις ξενοδοχείων στον κόσμο” όπως συμπλήρωσε.

“Τα ξενοδοχεία Le Meridien βρίσκονται σε πολλές αγορές, όπου δεν έχουμε ακόμα ισχυρή παρουσία. Αυτό, μαζί με την άριστη φήμη του εμπορικού σήματος και το ισχυρό ευρωπαϊκό DNA του, είναι αυτό που το έκανε μια τόσο ελκυστική πρόταση για μας”, προσθέτει ο κ. Heyer. “Επιπλέον, έχουμε μεγάλα σχέδια για να επεκτείνουμε το σήμα – ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική και στον Ασιατικό Ειρηνικό – για να ενισχύσουμε το ίδιο το σήμα, και να χτίσουμε πάνω στην εξαιρετική φήμη του και τους ανθρώπους του. Μας παρέχει μια ακόμα μηχανή αύξησης για την ομάδα ανάπτυξής μας, που ανεβάζει το τρέχον χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων σε οκτώ, συμπεριλαμβανομένου του προσφάτως αναγγελθέντος σήματος aloft.

Η Starwood θα συνεχίσει να λειτουργεί το brand Le Meridien και προσδοκά ότι η ευθυγράμμιση του εμπορικού σήματος Le Meridien με ένα μεγαλύτερο, σταθερό, multi-branded όμιλο ξενοδοχείων, όπως η Starwood, θα επιτρέψει στην εταιρία να αναπτυχθεί, αυξάνοντας το εισόδημά της, επιταχύνοντας την ανάπτυξη και παρέχοντας μια γερή πορεία σταδιοδρομίας για τους συναδέλφους στη Le Meridien παγκοσμίως.

Το σύνολο των πελατών της Le Meridien, κυρίως η ευρωπαϊκή αγορά είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα στο σύνολο πελατών της Starwood. Οι 130 πολυτελείς ιδιοκτησίες θα δώσει στους πάνω από 24 εκατομμύρια Starwood Preferred Guest (SPG) πελατών της Starwood μεγαλύτερη επιλογή στις βασικές αγορές όπως το Παρίσι, τη Νίκαια, το Ντουμπάι, και το Λονδίνο. Επιπλέον, θα προσθέσει τους προορισμούς όπου δεν υπάρχει καμία ιδιοκτησία Starwood αυτή τη στιγμή, όπως στο Monte Carlo, τη Βαρκελώνη, τη Βουδαπέστη, στις Σεϋχέλλες και το Μαυρίκιο. Παράλληλα θα δώσει επίσης πρόσβαση σε περίπου 750 νέους συναρπαστικούς προορισμούς για τους πιστούς πελάτες της Le Meridien.

Η Le Meridien έχει σε ισχύ μια ήδη υγιή υποδομή ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Le Meridien “She Shan” στη Σαγκάη που άνοιξε πρόσφατα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 325 δωματίων στην πόλη. Υπάρχουν πάνω από 10 ξενοδοχεία που προγραμματίζονται να ανοίξουν το 2006, σε προορισμούς όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Κίνα.

Οι αμοιβές διαχείρισης και franchise από τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν κάτω από το σήμα Le Meridien το 2006 υπολογίζονται γύρω στα 45 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Επιπρόσθετα σταθερά κόστη που σχετίζονται με την διαχείριση της Le Meridien αναμένονται να είναι περίπου 15 εκατομμύρια δολάριο το χρόνο. Αφαιρούμενων των εξόδων εξαγοράς, η συμφωνία αναμένεται να ισορροπήσει τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2005 και αναμένεται ελαφρά κερδοφορία το 2006.

Η Starwood, που αναλαμβάνει άμεσα τον έλεγχο της Le Meridien, προσδοκά σημαντικά επιχειρησιακά οφέλη από την ευθυγράμμιση της Le Meridien με τη Starwood, μετά από αυτή που ο κ. Steve Heyer αποκαλεί μία μεταβατική περίοδο “ομαλή και γρήγορη”. Η μετάβαση θα οδηγηθεί από τον κ. Michael Wale, ανώτερο αντιπρόεδρο της Le Meridien Operations. Με έδρα το Λονδίνο, αυτός και η ομάδα ενσωμάτωσης της Starwood θα μεταφέρει την υψηλή κατάταξη της Starwood και την υποδομή της, ώστε να προσφέρουν γρήγορα τις λειτουργικές δυνατότητες στη Le Meridien και να ενσωματωθεί στην Starwood μέσα σε 6 – 9 μήνες.

Οι δαπάνες που αφορούν στην διαχείριση και τη διατήρηση των διπλών δομών και συστημάτων κατά τη διάρκεια της μετάβασης αναμένονται να είναι περίπου 35 – 40 εκατομμύρια δολάρια και θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Αναμένεται ότι περίπου 8 – 10 εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις δαπάνες μετάβασης θα γίνουν στο τέταρτο τρίμηνο του 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024