Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤο Novotel Athenes στα “χρώματα της νύχτας”
Έκθεση φωτογραφίας Claude Tessier

Το Novotel Athenes στα “χρώματα της νύχτας”

Στο ξενοδοχείο Novotel Athenes εγκαινιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας του γαλλικής καταγωγής καλλιτέχνη Claude Tessier. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού κόσμου και του τουρισμού. Τα εγκαίνια […]

Στο ξενοδοχείο Novotel Athenes εγκαινιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας του γαλλικής καταγωγής<...> καλλιτέχνη Claude Tessier. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού κόσμου και του τουρισμού. Τα εγκαίνια διαδέχθηκε μία βραδιά με cocktail.

Το κλικ με τη φωτογραφία έγινε το 1998 με μία μικρή φωτογραφική μηχανή autofocus Olympus, όταν τα μυστήρια της Ελλάδας φανερώθηκαν μόλις το μάτι άγγιξε το φακό. Το 1991 εγκαταλείπει την υψηλή κοινωνία της παριζιάνικης κομμωτικής, για την αθηναϊκή. Μία σειρά από εικόνες τραβηγμένες κατά τη διάρκεια νυχτερινών περιπάτων στην Αθήνα, η φωτογραφική μηχανή στο χέρι δουλεύει σα πινέλο και εμποτίζει την εικόνα με χρώματα. Η κίνηση που δίνεται στις ακίνητες δομές από τη λάμψη του φωτός έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο φόντο της νύχτας. Αυταπάτες σίγουρα, αλλά χωρίς τρυκ, η τεχνική μιας λήψης παίρνει τα στοιχεία τα πιο γνωστά και τα μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση (20D Canon).

Στο κόσμο της τέχνης σήμερα, η ζωγραφική εμπνέεται από τη φωτογραφία, τα χρώματα της νύχτας είναι η πρόκληση ενός καλλιτέχνη που προχωράει στο αντίθετο ρεύμα , έντονα χρώματα χωρίς μυρωδιά από τερεβινθέλαιο.

H έκθεση θα παραμείνει στους χώρους του ξενοδοχείου μέχρι τηv 31η Mαρτίου 2009 και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό όλο το 24ώρο, καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024