Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTravel + Leisure: Ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα για το 2022
Ξενοδοχεία

Travel + Leisure: Ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα για το 2022

Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι αναγνώστες του περιοδικού προτιμούν ξεκάθαρα δύο νησιά: τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μάλιστα, οκτώ από τους 10 νικητές στην κατηγορία Resorts βρίσκονται σε αυτά τα δύο νησιά.

Κάθε χρόνο, για τα αναδειχθούν τα World’s Best Awards, το γνωστό ταξιδιωτιό περιοδικό Travel + Leisure ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες κ.ά. Τα ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων σαφάρι) βαθμολογήθηκαν με βάση τις εγκαταστάσεις, την τοποθεσία, την εξυπηρέτηση, το φαγητό και τη συνολική τους αξία. Τα ακίνητα ταξινομήθηκαν ως ξενοδοχείο πόλης, θέρετρο ή καταφύγιο σαφάρι με βάση τις τοποθεσίες και τις ανέσεις τους.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι αναγνώστες προτιμούν ξεκάθαρα δύο νησιά: τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μάλιστα, οκτώ από τους 10 νικητές στην κατηγορία “Resorts” βρίσκονται σε αυτά τα δύο νησιά.

Για άλλη μια φορά, ο ξενοδοχειακός όμιλος Andronis έχει αρκετές εμφανίσεις στη λίστα, μεταξύ των οποίων το Andronis Boutique Hotel (Νο.7) και το Andronis Luxury Suites (Νο.9), αμφότερα στη Σαντορίνη. Ωστόσο, φέτος, δύο άλλοι ξενοδοχειακές ομάδες έκαναν δυνατές εμφανίσεις — ο όμιλος Katikies, με το Katikies Santorini (Νο.4) και το Katikies Mykonos (Νο.5), και ο Canaves, με τα Canaves Oia Epitome (Νο.3) και Canaves Oia Boutique Hotel (Νο.6), επίσης στη Σαντορίνη.

Tα 10 καλύτερα resorts
1. Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, Σαντορίνη
Το Grace Hotel, μέλος της Auberge Resorts Collection, βραβεύθηκε ως το No. 1 Best Resort Hotel. Παράλληλα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες Best Hotel in Europe και Best Hotel in the World. Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις για το πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο Ημελοβίγλι της Σαντορίνης έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μία χρονιά την υψηλού επιπέδου εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει με μοναδική θέα στη διάσημη καλντέρα. “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που για άλλη μια φορά ξεχωρίζουμε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, αλλά και ως δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη και δεύτερο καλύτερο παγκοσμίως σύμφωνα με τη λίστα του Travel + Leisure“, δήλωσε ο κ. Γιώργος Αυγουστής, γενικός διευθυντής του Grace Hotel, Auberge Resorts Collection. “Οι διακρίσεις αυτές αντανακλούν την προσπάθεια όλης της ομάδας του ξενοδοχείου, αποτελώντας μια ξεχωριστή επιβράβευση. Όλοι οι άνθρωποί μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας του Grace Hotel, καθώς με τις υπηρεσίες αυθεντικής φιλοξενίας δημιουργούν μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης με κάθε επισκέπτη”.
Βαθμολογία: 99.22

2. Sani Asterias, Χαλκιδική, βαθμολογία: 97.87 (και Νο3 στα 15 Best Resorts in Europe)
3. Canaves Oia Epitome, Σαντορίνη, βαθμολογία: 97.41 (και Νο6 στα 15 Best Resorts in Europe)
4. Katikies Santorini, Σαντορίνη, βαθμολογία: 96.24 (και Νο12 στα 15 Best Resorts in Europe)
5. Katikies Mykonos, Μύκονος, βαθμολογία: 95.29
6. Canaves Oia Boutique Hotel, Σαντορίνη, βαθμολογία: 94.39
7. Andronis Boutique Hotel, Σαντορίνη, βαθμολογία: 93.62
8. Blue Palace Elounda, A Luxury Collection Resort, Κρήτη, βαθμολογία: 93.45
9. Andronis Luxury Suites, Σαντορίνη, βαθμολογία: 92.52
10. Cavo Tagoo, Μύκονος, βαθμολογία: 89.18

Τα τρία κορυφαία της Αθήνας


Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Τα τρία ξενοδοχεία που κατατάχθηκαν ως τα καλύτερα στην Αθήνα αξιοποιούν όχι μόνο την ιστορία της πόλης, αλλά και τη γεωγραφία της. Το προφανές παράδειγμα είναι το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (Νο.2), το οποίο άνοιξε την άνοιξη του 2019. “Τοποθετημένο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Four Seasons συνδυάζει την άνεση ενός ξενοδοχείου πόλης με τις καλύτερες πτυχές ενός παραθαλάσσιου θέρετρου , συμπεριλαμβανομένων τριών παραλιών. Μεταξύ των εσωτερικών χώρων που σχεδίασε ο Martin Brudnizki και του εστιατορίου Pelagos που βραβεύτηκε πρόσφατα με αστέρι Michelin, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας αναγνώστης του T+L χαρακτήρισε το ξενοδοχείο ‘σχεδόν τέλειο’, διαφημίζοντας συγκεκριμένα την ‘όμορφη τοποθεσία, την εξαιρετική εξυπηρέτηση και το εξαιρετικό φαγητό'”, αναφέρει το περιοδικό.


Hotel Grande Bretagne

Αντίθετα, τα ξενοδοχεία Νο. 1 και Νο. 3 βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος με θέα την Ακρόπολη. Και οι δύο μέρος του χαρτοφυλακίου της Marriott’s Luxury Collection, το King George (Νο 3) και το Hotel Grande Bretagne (Νο.1) “Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και τα δύο διαφημίζονται από τους αναγνώστες μας ότι προσφέρουν μια ‘εξαιρετική τοποθεσία” — αλλά διαβάστε για να βρείτε τι ξεχωρίζει το Hotel Grande Bretagne ως το καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας στην εναρκτήρια έκδοση αυτής της κατηγορίας”, σημειώνει το Travel + Leisure.

Στην κεντρική φωτογραφία, το Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, στη Σαντορίνη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024