Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤρεις ενδιαφερόμενοι για τη δημιουργία δεύτερου ξενοδοχείου στο “Ελ. Βενιζέλος”
Ξενοδοχεία

Τρεις ενδιαφερόμενοι για τη δημιουργία δεύτερου ξενοδοχείου στο “Ελ. Βενιζέλος”

Η έκταση όπου προγραμματίζεται η κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου είναι 7,5 στρεμμάτων, εντός του χώρου στάθμευσης μακράς διαρκείας (Ρ3) και η δυναμικότητά του θα είναι τουλάχιστον 250 δωματίων.

Η εταιρεία του ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος” προτίθεται να αναπτύξει μέσω παραχώρησης ένα νέο ξενοδοχείο χαμηλότερης κατηγορίας (3 ή 4 αστέρων ή μεικτό 3 και 4 αστέρων).

To νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε έκταση που βρίσκεται σήμερα στο πάρκινγκ μακράς διαρκείας P3, 200 μόλις μέτρα από το κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και ακριβώς δίπλα στις υποδομές του μετρό και προαστιακού. Η εν λόγω έκταση έχει επιφάνεια σχεδόν 7.500 τ.μ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι 3 ή 4 αστέρων ή μεικτό ( 3–4 αστέρων). Θα πρέπει να λειτουργήσει από καταξιωμένη εταιρεία ξενοδοχείων με διεθνή παρουσία και εξειδίκευση σε ξενοδοχεία αεροδρομίων και η δυναμικότητά του θα είναι τουλάχιστον 250 δωματίων. Ακόμη, θα πρέπει να προσφέρει κατάλληλες επιλογές εστίασης, γυμναστήριο και προαιρετικά αίθουσες συνεδριάσεων και άλλους χώρους για επιχειρηματική χρήση. Τέλος, το νέο ξενοδοχείο θα πρέπει να παρέχει ικανό σε μέγεθος πάρκιγκ για τους πελάτες του ξενοδοχείου εντός της έκτασης που θα κατασκευαστεί.

Το νέο ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης, δηλαδή ο ανάδοχος θα αναλάβει να κατασκευάσει και λειτουργήσει το ξενοδοχείο, με τη σύμβαση να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2045. Επιθυμία της εταιρείας του αεροδρομίου είναι η εταιρεία ξενοδοχείων / διαχείρισης ξενοδοχείων να συμμετέχει τελικά με τουλάχιστον 5% στη διάρθρωση της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο παραχώρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν κληθεί να καταθέσουν στην εταιρεία του αεροδρομίου τις προτάσεις τους έως τις 29 Ιουλίου 2022 – προτάσεις που δεν ήταν δεσμευτικές, αλλά αποσκοπούσαν στη συγκέντρωση πληροφοριών και την καταγραφή τυχόν ενδιαφέροντος για το νέο ξενοδοχείο για τη χρηματοδότηση, σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να είναι εταιρείες ξενοδοχείων, εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, εταιρείες real estate, κατασκευαστές και εργολάβοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ή κοινά σχήματα, στα οποία όμως θα πρέπει να συμμετέχει και μια εταιρεία ξενοδοχείων / διαχείρισης ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι ήδη στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” λειτουργεί ήδη το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport της Mitsis Hotels και της Accor.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024