Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞεκινά την 1η Δεκεμβρίου το νέο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens
Ξενοδοχεία

Ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου το νέο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens

Το Wyndham Grand Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη θα διαθέτει 276 δωμάτια, 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις. Η επένδυση ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Την 1η Δεκεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, μέλος του Wyndham Group Hotel, μίας από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο. Η επένδυση ολοκληρωτικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου θα ξεπεράσει στο σύνολό της τα 5 εκατ. ευρώ και αναμένεται επίσης να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς θα απασχοληθούν άμεσα ή έμμεσα περισσότερα από 200 άτομα για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, τα οποία θα εκπαιδευτούν στα υψηλότερα πρότυπα της Wyndham. Μάλιστα ο κ. Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, τόνισε χαρακτηριστικά: “Τη διαφορά θα την κάνει το προσωπικό, επενδύουμε στο προσωπικό μας. Ξεκινήσαμε ήδη τα πρώτα training courses και θέλουμε η εταιρείθα μας να μετατραπεί σε ένα ‘φυτώριο’ στελεχών – και γι’αυτό έχουμε επιλέξει τα καλύτερα στελέχη της αγοράς”.

Παράλληλα, το έργο θα δώσει πνοή και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμικού, σύμφωνα με την εταιρεία. Το Wyndham Grand Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, σταθμός Μεταξουργείο) θα διαθέτει 276 δωμάτια, 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις, καθιστώντας το ξενοδοχείο στις ισχυρές θέσεις του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα. Ανάμεσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνονται επίσης εστιατόριο, μπαρ, spa κι ένα εντυπωσιακό roof top μπαρ-εστιατόριο 450 τ.μ., με πισίνα καταρράκτη και θέα 360° σε όλη την Αθήνα μέχρι και τη θάλασσα. Η θέση του ξενοδοχείου -μια ανάσα από τα πολιτιστικά ορόσημα της πόλης- το καθιστά ιδανικό προορισμό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για διακοπές.
 
Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Wyndham Group Hotel αντικατοπτρίζεται μέσω του “green policy” που εφαρμόζεται στην κατασκευή, με χρήση eco friendly υλικών και led φωτισμού που συμβάλει στην κατά 30% εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει αναλάβει η Zeus International, μία ελληνική εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδρύματα και οργανισμούς, καθώς και υπηρεσίες ανάπτυξης και management σε ξενοδοχεία, όντας ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη. Το Wyndham Grand Athens θα αποτελέσει την αφετηρία δράσης και δυναμικής παρουσίας της και εντός Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι οι συντονισμένες ενέργειες από την έμπειρη ομάδα συνεργατών της Zeus International έχουν ήδη επιταχύνει τις εργασίες με αποτέλεσμα το άνοιγμα του ξενοδοχείου να έχει μεταφερθεί νωρίτερα, την 1η Δεκεμβρίου 2016, αντί για το 2017 που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Η διοίκηση της Zeus International διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη και διαχείριση αντίστοιχων ξενοδοχειακών έργων τα τελευταία 15 χρόνια, τα οποία ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ συνολικά, εξασφαλίζει τόσο την αρτιότητα του κατασκευαστικού αποτελέσματος όσο και την επιτυχή λειτουργία του. Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι ο Όμιλος Βιοχάλκο.

Ο Edwin Broers, Regional Vice President Central & Eastern Europe at Wyndham Hotel Group δήλωσε σχετικά: “Τα ξενοδοχεία Wyndham Grand κατέχουν εξέχουσα θέση σε μερικές από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου με ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά όπως η Σαγκάη, η Κωνσταντινούπολη, το Σικάγο και τώρα η Αθήνα. Οι συνεργάτες μας στη Zeus International με μεγάλη αφοσίωση υλοποιούν μια ιδιαίτερα εκτεταμένη ανακαίνιση θέτοντας νέες προδιαγραφές πολυτέλειας στην Αθήνα και μάλιστα νωρίτερα από τα αρχικά χρονικά περιθώρια”.

Ο κ. Σιγανός σημείωσε: “Η νέα αυτή επένδυση θα προκαλέσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό ενώ παράλληλα, θα δώσει πνοή και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού. Η θέση του ξενοδοχείου, μια ανάσα από τα πολιτιστικά ορόσημα της πόλης, το καθιστά ιδανικό προορισμό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για διακοπές.  

Στην Zeus International έχουμε ως βασική παράμετρο της λειτουργίας μας τη μέγιστη δυνατή ανάδειξη και αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας των συνεργατών μας και εν προκειμένω της παγκοσμίου φήμης του Wyndham Hotel Group. Η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός έργου-ορόσημο για τον εθνικό τουρισμό καθώς το Wyndham Grand Athens αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες νέους τουρίστες, μέσω και της προβολής του προορισμού της Αθήνας στα περισσότερα από 45 εκατ. μέλη του Wyndham Rewards loyalty program, και να αναβαθμίσει έτι περαιτέρω το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το τουριστικό προϊόν γενικότερα. Οι προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται είναι μοναδικές και σίγουρα η συγκεκριμένη επένδυση θα αποτελέσει πόλο έλξης διεθνώς”.

Η Wyndham Hotel Group είναι μία από τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες φιλοξενίας της Wyndham Worldwide. Τόσο ως κορυφαίος δικαιοπάροχος της ονομασίας ξενοδοχείων (franchisor), όσο και ως παρόχος υπηρεσιών διαχείρισης ξενοδοχείων, το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 8.000 ξενοδοχεία και περισσότερα από 679.100 δωμάτια σε 73 χώρες, με τις εξής εμπορικές ονομασίες: Dolce Hotels and Resorts, Wyndham Grand, Wyndham Hotels and Resorts, Wyndham Garden Hotels, TRYP by Wyndham, Wingate by Wyndham, Hawthorn Suites by Wyndham, Microtel Inn & Suites by Wyndham, Ramada, Baymont Inn & Suites, Days Inn, Super 8, Howard Johnson, Travelodge και Knights Inn. Το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της εταιρείας, Wyndham Rewards, προσφέρει σε περισσότερα από 45 εκατ. μέλη της  την ευκαιρία να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους σε χιλιάδες ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024