Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΥπεγράφη η νέα συμφωνία για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης
Επενδύσεις

Υπεγράφη η νέα συμφωνία για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της “Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ”.

Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταγγέλλει ότι πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο, για το οποίο “θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες είναι απαράγραπτες”.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητα αναφέρει: “Η κυβέρνηση και το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ υπόγραψαν, παραμονή πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά, τη νέα συμφωνία με την οποία ξεπουλιέται για ένα ‘κομμάτι ψωμί’ και με στόχο την τσιμεντοποίηση του, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, ένας παραθαλάσσιος χώρος, εγγύς των Αθηνών, απείρου φυσικού κάλους, από τους ομορφότερους της Μεσογείου.

Το απαράδεκτο ξεπούλημα του Αστέρα, ενός ‘φιλέτου’ πάνω από 300 στρέμματα με τρία ξενοδοχεία, μαρίνα και μοναδικές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, και μάλιστα με ευτελέστατο τίμημα, που μόλις ξεπερνάει τα 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αποτελεί μέγα σκάνδαλο.

Το μέγα αυτό σκάνδαλο, το οποίο έρχεται μετά και το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων και τη μια προσφορά για την φωτογραφική χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα φραγμό και όριο στην εκποίηση και παράδοση της χώρας στα πιο άγρια ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα και μάλιστα τρίτων κρατών.

Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση Τσίπρα και το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ να θεωρούν ως μεταρρύθμιση τη μεταβίβαση και μάλιστα με χαριστικό τίμημα, στρατηγικών επιχειρήσεων, στρατηγικών υποδομών και στρατηγικών ακινήτων φιλέτων σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών. Διότι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης μεταβιβάζεται – χαρίζεται σε κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε τουρκικά οικονομικά συμφέροντα.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζουμε καμιά πολιτική εξουσιοδότηση, καμιά νομιμότητα και κανένα τετελεσμένο για τέτοιου είδους απαράδεκτες και σκανδαλώδεις εκποιήσεις, φωτογραφικού και χαριστικού χαρακτήρα και τονίζουμε ότι για αυτά τα πρωτοφανή σκάνδαλα θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές, αλλά και οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες είναι απαράγραπτες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024