Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσεις‘Άνοιξε’ η 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι – Παρούσα και η Ελλάδα
Εκθέσεις

‘Άνοιξε’ η 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι – Παρούσα και η Ελλάδα

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – TDN, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η έκθεση, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις της, είναι μια ευκαιρία επιχειρηματικών συναντήσεων στον τουρισμό, για τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις εστίασης, την προώθηση των τουριστικών δυνατοτήτων της Σερβίας και την ανάδειξη ολόκληρου του τουριστικού τομέα σε υψηλότερο επίπεδο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – TDN, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου εγκαινιάστηκε στους εκθεσιακούς χώρους του Βελιγραδίου χθες Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Το σύνθημα της φετινής έκθεσης είναι “Ανάμεσα στα Βουνά και στη Θάλασσα” (Between the Mountains and the Sea).

“Ανοίγοντας” την εκδήλωση, η υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Tatjana Matic δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη με το γεγονός ότι η έκθεση διεξάγεται παρά την τρέχουσα παγκόσμια αστάθεια. “Η Σερβία θα παραμείνει ένας ελκυστικός, σύγχρονος και συναρπαστικός τουριστικός προορισμός και ο εσωτερικός τουρισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται”, είπε. “Ο πόλεμος στην Ουκρανία σίγουρα θα αντικατοπτριστεί τον τουριστικό τομέα, αλλά πιστεύουμε ότι η βιομηχανία θα επιβιώσει, καθώς είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη”, πρόσθεσε.

Η διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας Marija Labovic ανέφερε ότι η εγχώρια τουριστική βιομηχανία παρουσιάζεται στην έκθεση υπό τη νέα της επωνυμία, “Experience Serbia”, και σημείωσε ότι το νέο brand είναι εύστοχο, επειδή ο τουρισμός είναι πράγματι εμπειρία. Ο δήμαρχος Βελιγραδίου Zoran Radojicic δήλωσε ότι η τριήμερη έκθεση θα παρουσιάσει την ποικιλομορφία της πόλης και θα αποτελέσει κέντρο εκδηλώσεων στη σερβική  πρωτεύουσα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν προορισμό ανάλογα με τις προτιμήσεις τους: οικογενειακά ταξίδια, ταξίδια για νέους, μακρινοί προορισμοί κ.ά: Ελλάδα, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τυνησία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία είναι μεταξύ των εκθετών, ενώ την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση κάνει η Μαλαισία.

Κατά την τελετή έναρξης παρευρέθηκαν πολλοί ξένοι πρεσβευτές στο Βελιγράδι, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης του Μαυροβουνίου Jakov Mijatovic, η υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας Suzana Gasic και ο επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, Mladjen Cicovic.

Η Belgrade Tourism Fair κατατάσσεται ως το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη χώρα. Τηρώντας τα απαραίτητα διεθνή επιχειρηματικά πρότυπα για περισσότερα από 30 χρόνια, έχει δημιουργήσει σχέσεις συνεργατών με τους εκθέτες της, προσφέροντας ποιοτικές και ποικίλες δραστηριότητες και προσελκύοντας τεράστιο αριθμό εκθετών κάθε χρόνο. Πέρυσι παρουσιάστηκαν περισσότεροι από 880 εκθέτες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 58.000. Ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης, που προσελκύει περισσότερους εκθέτες κάθε χρόνο από όλα τα μέρη του κόσμου, έχει επιβεβαιωθεί από περισσότερους από τους 250 ξένους συμμετέχοντες από 43 χώρες.


Άποψη του Ελληνικού Περιπτέρου.

Η έκθεση, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις της, είναι μια ευκαιρία επιχειρηματικών συναντήσεων στον τουρισμό, για τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις εστίασης, την προώθηση των τουριστικών δυνατοτήτων της Σερβίας και την ανάδειξη ολόκληρου του τουριστικού τομέα σε υψηλότερο επίπεδο.

Ταυτόχρονα με την έκθεση τουρισμού, που ολοκληρώνεται στις 27 Μαρτίου, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν η Διεθνής Έκθεση Κρασιού Beowine (26-27 Μαρτίου) και η έκθεση Horeca-Equipment (24-27 Μαρτίου).

Οι ώρες της έκθεσης είναι:
Πέμπτη – Σάββατο, 24–26 Μαρτίου: 10:00 – 19:00
Κυριακή 27 Μαρτίου: 10:00 – 18:00

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024