Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιαχείριση: Ξεκίνησαν οι αποστολές πληρωμών των Ελλήνων δημιουργών – Δικαιώματα ύψους 8 εκατ. ευρώ
Τουριστικές ειδήσεις

Αυτοδιαχείριση: Ξεκίνησαν οι αποστολές πληρωμών των Ελλήνων δημιουργών – Δικαιώματα ύψους 8 εκατ. ευρώ

Αυτοδιαχείριση

Η Αυτοδιαχείριση ξεκίνησε τη διανομή των fees στους μουσικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Μετά από ένα χρόνιο πρόβλημα στα έσοδα των μουσικών fees, για τα τραγούδια που ακούγονται σε εστίαση και τουρισμό, η Αυτοδιαχείρίση/Automedia με πλήρη διαφάνεια ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι αποστολές εκκαθαρίσεων για τις πληρωμές των Ελλήνων δημιουργών και λοιπών δικαιούχων, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διανομής δικαιωμάτων.

Ο κορυφαίος ελληνικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων, επιτελώντας με αξιοπιστία, διαφάνεια και αφοσίωση τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης, μοιράζει στα μέλη του -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς εκδότες- καθώς και στους συμβεβλημένους Οργανισμούς εξωτερικού, δικαιώματα ύψους 8.000.000 ευρώ μικτά, αυξημένα κατά  88,9% από την προηγούμενη διανομή Ιουλίου 2022.

Η διανομή θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις -Δεκέμβριο και Ιανουάριο- και θα ακολουθήσει μία τρίτη, συμπληρωματική διανομή το α’ τρίμηνο του 2023, με κύριο γνώρισμα τη μείωση της μεσοσταθμικής παρακράτησης για τα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, από 25% που ήταν στην αμέσως προηγούμενη διανομή, στο 20%.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη πρόοδο και τη σταθερή ανάπτυξη του οργανισμού τα τελευταία χρόνια και παράλληλα επιβραβεύει τις συντονισμένες προσπάθειες, τις στρατηγικές συνεργασίες και τις στοχευμένες επαφές και επικοινωνίες από πλευράς της διοίκησης, της διεύθυνσης και του προσωπικού του.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024