Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςChina-Arab States Expo: Η μεγάλη ευκαιρία για ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών
Εκθέσεις

China-Arab States Expo: Η μεγάλη ευκαιρία για ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών

Περισσότερες από 1.000 κινεζικές και ξένες επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί ως εκθέτες για offline και εικονικές εκδηλώσεις στην έκθεση.

Αιγύπτιοι ειδικοί βλέπουν την έκθεση China-Arab States Expo ως μια μεγάλη ευκαιρία και μια σημαντική πλατφόρμα για την προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως σημειώνει το silkroadgreek.gr, η πέμπτη Έκθεση Κίνας-Αραβικών Κρατών ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Αυγούστου στο Yinchuan, την πρωτεύουσα της βορειοδυτικής Κινέζικης Αυτόνομης Περιφέρειας Ningxia Hui.

Στην τετραήμερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν 277 συμφωνίες αξίας 156,7 δισ. γιουάν (σχεδόν 24 δισ. δολ. ΗΠΑ) που κάλυψαν τομείς όπως η ψηφιακή οικονομία, η καθαρή ενέργεια, οι υδάτινοι πόροι, η σύγχρονη γεωργία, τα πράσινα τρόφιμα, το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και η συνεργασία στον τουρισμό.

Περισσότερες από 1.000 κινεζικές και ξένες επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί ως εκθέτες για offline και εικονικές εκδηλώσεις στην έκθεση.

“Η εκδήλωση είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των αραβικών κρατών και για την ενίσχυση των κοινών οικονομικών δεσμών που είναι τόσο παλιοί όσο και ο Δρόμος του Μεταξιού”, δήλωσε ο Diaa al-Fiqqy, γενικός γραμματέας του Αιγυπτιακού-Κινεζικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των αραβικών χωρών και παρά την εξάπλωση του COVID-19, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο πλευρών παρέμειναν υψηλές, είπε στο Xinhua.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, ο όγκος εμπορίου Κίνας-Αραβικών κρατών έφτασε τα 239,8 δισ. δολ. το 2020, ενώ οι ετήσιες εξαγωγές της Κίνας στον αραβικό κόσμο αυξήθηκαν κατά 2,2 % στα 123,1 δισ. δολ. πέρυσι.

“Μια τέτοια δυναμική συνεργασίας δεν θα μπορούσε να ενισχυθεί χωρίς τη διεξαγωγή τέτοιων εκθέσεων”, δήλωσε ο al-Fiqqy, σημειώνοντας την επιθυμία της κινεζικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει την έκθεση παρά την πανδημία του COVID-19.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τόσο online όσο και διαζώσης για πρώτη φορά λόγω της πανδημίας, με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις να είναι το κύριο επίκεντρο.

Η Κίνα είναι μια ειλικρινής χώρα που φέρει τις ευθύνες της ακόμη και σε περιόδους πανδημίας που δημιούργησε πολλά προβλήματα και οδήγησε στην ακύρωση πολλών οικονομικών και εμπορικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο, είπε, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών είναι ισχυρές και βαθιά ριζωμένες, καθώς βασίστηκαν στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Περιμένει περισσότερη συνεργασία στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) που στοχεύει στη διατήρηση των κοινών συμφερόντων των συμμετεχόντων μερών, πολλά από τα οποία είναι αραβικές χώρες.

Ο Waleed Gaballah, καθηγητής χρηματοοικονομικών και οικονομικών δικαιοδοσιών στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, δήλωσε ότι “η έκθεση Κίνας-Αραβικών Κρατών έχει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του εμπορικού εμπορίου και τη δημιουργία εμπορικών ευκαιριών επειδή εστιάζει σε μελλοντικούς τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η καθαρή ενέργεια και προώθηση των γεωργικών μηχανισμών που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην εμπορική διαδικασία το επόμενο διάστημα”.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης τόσο online όσο και διαζώσης αντικατοπτρίζει την προθυμία της Κίνας να οικοδομήσει ισχυρότερη οικονομική σχέση με τον αραβικό κόσμο, δήλωσε ο Gaballah, προσθέτοντας ότι η έκθεση χρησίμευσε επίσης ως κινητήρια δύναμη για το εμπόριο μεταξύ των χωρών εν μέσω των επιπτώσεων του COVID-19.

Ο Gaballah, επίσης μέλος του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Πολιτικής Οικονομίας, τόνισε ότι το BRI αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο για το παγκόσμιο εμπόριο και ότι η έκθεση έχει δώσει προσοχή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών στο εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, ο Mostafa Ibrahim, αντιπρόεδρος του κινεζοαιγυπτιακού επιχειρηματικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των αραβικών χωρών είναι έντονη, προσθέτοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πολύ για μεγάλες αραβικές αγορές με καταναλωτές μέτριου εισοδήματος.

Μέσω της έκθεσης, οι κινεζικές εταιρείες όχι μόνο προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε Άραβες πελάτες, αλλά θα μπορούσαν επίσης να κατανοήσουν καλύτερα την αγοραστική δύναμη των Αράβων εμπόρων, είπε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024