Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΕπίσκεψη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στα Ποσειδώνια 2012
Τα μέλη της ΕΕΕ συνομίλησαν με αντιπροσώπους ναυπηγοκατασκευαστικών εταιρειών και νηογνώμονες

Επίσκεψη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στα Ποσειδώνια 2012

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων 2012 με ηγετικά στελέχη από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Την 23η διοργάνωση των Ποσειδωνίων επισκέφθηκε χθες η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και ο πρόεδρος της κ. Θεόδωρος Βενιάμης, οι οποίοι συναντήθηκαν με ηγετικά στελέχη από τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, που έδωσαν για άλλη μία φορά ραντεβού στην Αθήνα, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο παγκόσμιο ναυτιλιακό γεγονός.

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών περιηγήθηκαν στις τέσσερις αίθουσες της έκθεσης, οι οποίες καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 45.000 τ.μ. και συνομίλησαν με αντιπροσώπους ναυπηγοκατασκευαστικών εταιρειών από τη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Ευρώπη, προμηθευτές εξοπλισμού, καθώς και νηογνώμονες.

“Η φετινή διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της με περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 87 χώρες. Η επιτυχία της έκθεσης καθώς και η παγκόσμια απήχησή της στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην ελληνική και διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα είναι και θα είναι το λιμάνι της παγκόσμιας ναυτιλίας, η οποία με την σειρά της προσφέρει ένα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μίας  πλατφόρμας που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο παγκόσμιο εμπόριο”, δήλωσε ο κ. Βενιάμης.
 
Ορισμένοι από τους εκπροσώπους Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συνοδεύονταν από τα νεότερα μέλη, γεγονός που συμβολίζει τη διαδοχή της μακράς παράδοσης που διέπει την ελληνική ναυτιλία, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνεί την αφοσίωση της νεότερης γενιάς στην εγχώρια ναυτιλιακή βιομηχανία.  

“Η ελληνική ναυτιλία, όπως και τα Ποσειδώνια, είναι καθαρόαιμα επιτεύγματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Από τη γέννησή της πριν από 40 χρόνια, η διοργάνωση ολοένα και ενισχύει την παρουσία της στο διεθνές ναυτιλιακό στερέωμα συνεισφέροντας στην δημιουργία μίας θετικής εικόνας για την ελληνική ναυτιλία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ποσειδωνίων, κ. Ιωάννης Λύρας.
 
Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΕ, κ. Μιχάλης Χανδρής, εξέφρασε το θαυμασμό του για τα διοργάνωση των Ποσειδωνίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αποτελούν έναν παγκόσμιο θεσμό και σήμα κατατεθέν για τα παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024