Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςH 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού διεξάγεται 24-27 Μαρτίου 2022, στο Βελιγράδι
Εκθέσεις

H 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού διεξάγεται 24-27 Μαρτίου 2022, στο Βελιγράδι

Η 17η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχείου και Εξοπλισμού Εστίασης HORECA-EQUIPMENT και η 12η Διεθνής Έκθεση Οίνου BEOWINE, θα εκκινήσουν μια νέα δυναμική και μέσω της δημιουργίας επαφών και της δικτύωσης των συμμετεχόντων θα επιτευχθούν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

H Έκθεση του Βελιγραδίου ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός στη χώρα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022 και θα έχει ως στόχο την ανάκαμψη και ανανέωση του τουριστικού κλίματος, καθώς και την προώθηση τάσεων και καινοτομιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας.

Επίσης, η 17η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού και Εξοπλισμού Εστίασης HORECA-EQUIPMENT και η 12η Διεθνής Έκθεση Οίνου BEOWINE που θα συνοδεύσουν την έκθεση θα εκκινήσουν μια νέα δυναμική και μέσω της δημιουργίας επαφών και της δικτύωσης των συμμετεχόντων θα επιτευχθούν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Το σλόγκαν της φετινής έκθεσης “Between Mountains and Seas” προσκαλεί όλους τους λάτρεις του ταξιδιού να επιλέξουν, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, μεταξύ παραδοσιακών δημοφιλών θαλάσσιων προορισμών και ορεινού τουρισμού με περιηγήσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν προορισμούς για: οικογενειακά ταξίδια, ταξίδια για νέους, προορισμούς όπως Ελλάδα, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τυνησία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία και μία χώρα που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην έκθεση, τη Μαλαισία.

Μιλώντας στη σχετική συνέντευξη Τύπου, η Jelena Milenkovic Orlic, αναπλ. υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού & Τηλεπικοινωνιών της Δημοκρατίας της Σερβίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται για 43η φορά στους χώρους της Έκθεσης του Βελιγραδίου και τόνισε ότι οι εκθέσεις είναι οι πιο σημαντικές τουριστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συγκεντρώνονται όλοι οι τομείς του τουρισμού, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις και προσφορές.

Η κα Orlic επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού έχει μεγάλο αντίκτυπο σε άλλους κλάδους της οικονομίας στη χώρα και στην κοινωνία στο σύνολό της, και ως εκ τούτου εξήγησε ότι η ανάπτυξή του ενισχύει την κατασκευή οδικών δικτύων και τις υποδομές, αλλά προωθεί επίσης την πολιτιστική κληρονομιά και την πόρους της χώρας.

“Η κυβέρνηση της Σερβίας και το Υπουργείο Φυσικών Πόρων έχουν διαθέσει 5,4 δισ. δηνάρια (45,9 εκατ. ευρώ) για την οικονομία του τουρισμού και της εστίασης το 2021 και αναμένονται αποτελέσματα. Ο τουρισμός έχει δείξει προσαρμοστικότητα στην αλλαγή που συνέβη και ο σερβικός τουρισμός ανακάμπτει περισσότερο από το αναμενόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την πλήρη ανάκαμψη του μεταπανδημικού τουρισμού είναι απαραίτητος ο καθορισμός νέων μηχανισμών, γιατί έχουν αλλάξει και οι συνθήκες στις οποίες ζούμε, εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε. Ο τουρισμός είναι απαραίτητος για μια νέα εποχή”. Η κα Orlic  ανακοίνωσε ότι στόχος του υπουργείου την ερχόμενη χρονιά είναι η ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη χώρα, καθώς και η προώθηση της γαστρονομίας και πρόσθεσε ότι αυτές οι φιλοδοξίες θα εκδηλωθούν στις επόμενες τουριστικές εκδηλώσεις.

Από αριστερά: ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Μαλαισίας στη Σερβία Kairul Tazril Tarmizi, η αναπλ. υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού & Τηλεπικοινωνιών της Δημοκρατίας της Σερβίας Jelena Milenkovic Orlic και ο συντονιστής του project Tourism Fair, Dragan Zecevic.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Μαλαισίας στη Σερβία Kairul Tazril Tarmizi λέγοντας ότι είναι τιμή και προνόμιο για αυτόν να εκπροσωπεί τη χώρα του στη Σερβία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη που αυτές οι δύο χώρες αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους σε υψηλότερο επίπεδο στον τομέα του τουρισμού. “Η Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή εκδήλωση στον τομέα και η Μαλαισία συμμετέχει σε αυτήν για πρώτη φορά. Οι προσδοκίες από την εκπροσώπηση της Μαλαισίας σε αυτήν την εκθεσιακή πλατφόρμα είναι μεγάλες και αυτό θα συνεχιστεί και το μέλλον με την προώθηση των προορισμών της”, είπε ο κ. Tarimzi. Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια -πριν από την πανδημία- περίπου 1.000 άνθρωποι από τη Σερβία έχουν επισκεφθεί τη Μαλαισία.

Σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Τουρισμού και δύο άλλων εκθέσεων που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, μίλησε ο Dragan Zecevic, συντονιστής του έργου Tourism Fair. “Η έκθεση του Βελιγραδίου στη φετινή εκδήλωση συνεχίστηκε με το οργανωμένο πρόγραμμα προσέλκυσης πελατών. Διοργανώνονται επιχειρηματικές δραστηριότητες σε συνεργασία με το PKS και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και θα πραγματοποιηθούν σε ειδικό χώρο για ‘B2B Meetings'”.

Η 17η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού και Εξοπλισμού Εστίασης HORECA-EQUIPMENT θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες 2A και 2C και θα συγκεντρώσει τις σημαντικότερες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή και διανομή προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας και εξοπλισμού εστίασης, εστιατορίων και ξενοδοχείων, καθώς και δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, νέες τάσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας, προμήθειες και λειτουργία εξοπλισμού εξυπηρέτησης.

Ο κ.  Zecevic προσκάλεσε ακόμη τους επισκέπτες στις δύο εκθεσιακές ημέρες της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Οίνου BEOWINE, η οποία θα συγκεντρώσει τους κορυφαίους παραγωγούς και εισαγωγείς των καλύτερων κρασιών, στις 25 και 26 Μαρτίου, στις αίθουσες 3 και 3Α. “Εκτός της Σερβίας, στην Έκθεση Οίνου φέτος συμμετέχουν παραγωγοί κρασιού και εξοπλισμού από Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Ουγγαρία, Δημοκρατία της Σέρπσκα, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Αυστρία, καθώς επίσης αναμένονται επιβεβαιώσεις από τη Γαλλία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες. Έχει προγραμματιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα, με σεμινάρια, master-classes, συζητήσεις σε πάνελ και άλλα πολλά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024