Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Κρήτη γιορτάζει το έτος Ρωσίας-Ελλάδας 2016 φιλοξενώντας το παρελθόν και το μέλλον των Ρώσων κοσμοναυτών
Προορισμοί

Η Κρήτη γιορτάζει το έτος Ρωσίας-Ελλάδας 2016 φιλοξενώντας το παρελθόν και το μέλλον των Ρώσων κοσμοναυτών

Η Κρήτη επιλέχθηκε από τους κοσμοναύτες για το πρόγραμμα αποθεραπείας τους μετά την αποστολή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εξαιτίας του ιδιαίτερου κλίματος του νησιού, της διατροφής και της μοναδικής φιλοξενίας της.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Alexey Ovchinin και Oleg Skripochka πραγματοποιούν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους στην Κρήτη μετά την αποστολή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι δύο Ρώσοι ταξιδιώτες του διαστήματος έλαβαν επίσημο καλωσόρισμα σήμερα από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους επίσημους φορείς στο Anemos Luxury Grand Resort στη βόρεια ακτή του νησιού.
 
Οι κοσμοναύτες, οι οποίοι επέστρεψαν από τον ISS μετά από 172 μέρες στο διάστημα, ακολουθούν τα βήματα των συνάδελφων τους από την Roscosmos, Yuri Malenchenko και Fedor Yurchihin, οι οποίοι πήραν μέρος στο πρόγραμμα παρακολούθησης της αποκατάστασης των Ρώσων κοσμοναυτών από την Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία μετά από προηγούμενες αποστολές τους. 
 
Ο Θανάσης Αυγερινός, ανταποκριτής στα ελληνικά Μέσα και συντονιστής του προγράμματος είπε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συντονίζω τέτοιου είδους προγράμματα αποθεραπείας των Ρώσων κοσμοναυτών στην Κρήτη. Από την αρχή, οι φίλοι μας και επιχειρηματικοί συνεταίροι είδαν αυτή την ιστορία όχι μόνο ως μέρος της τουριστικής επιχείρησης, αλλά ως μια ιδιαίτερη ευκαιρία να δημιουργηθούν βαθιές ανθρώπινες εμπειρίες και να χτιστεί μια φιλία μεταξύ των Ρώσων και των Ελλήνων. Η Κρήτη είναι το ιδανικό μέρος για αυτό. Πρακτικά, καθένας από εδώ έχει αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα, και οι ιδιαίτεροι Ρώσοι επισκέπτες οι οποίοι θέλουμε να απολαύσουν τις καλύτερες ξενοδοχειακές και spa υποδομές, το καλύτερο φαγητό και εξυπηρέτηση, και το πιο φιλόξενο μέρος του κόσμου.
 
Η Κρήτη επιλέχθηκε για τους κοσμοναύτες εξαιτίας του ιδιαίτερου κλίματος του νησιού, της διατροφής και της μοναδικής φιλοξενίας της. Διοργανωμένο από τον Έλληνα δημοσιογράφο και πολλά χρόνια κάτοικο Ρωσίας, Θανάση Αυγερινό, την EyeWide Digital, το Anemos Luxury Grand Resort και το Aldemar Resort, το νέο πρόγραμμα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Ρώσου γιατρού της Roscosmos Mikhaill Potapov.
 
Νωρίτερα οι κοσμοναύτες έλαβαν μέρος στην τελετή αποκάλυψης του αγάλματος του θρυλικού κοσμοναύτη Yuri Gagarin στο Ηράκλειο, το οποίο τοποθετήθηκε στην 55η επέτειο της ιστορικής πρώτης πτήσης του Gagarin στο διάστημα, στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας-Ελλάδας 2016.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024