Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραδοσιακής Γαστρονομίας
Γαστρονομία

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραδοσιακής Γαστρονομίας

Στο παγκόσμιο συνέδριο παραδοσιακής γαστρονομίας που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος παρουσίασαν με τη χρήση νέων τεχνολογιών, την ελληνική γαστρονομία και κουλτούρα, κάνοντας εκτενή αναφορά στα προϊόντα και την κουζίνα της χώρας από την αρχαιότητα έως σήμερα και καλύπτοντας γεωγραφικά όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος ως  φορέας προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας συμμετείχε σε μια ακόμη διεθνή προσπάθεια ως πρεσβευτής της χώρας μας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο παγκόσμιο συνέδριο παραδοσιακής γαστρονομίας που διεξήχθη στο Βουκουρέστι στις 13 έως 16 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο “Pullman” τα μέλη της λέσχης κ.κ. Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Εμμανουήλ Στράτος, μέλος του Δ.Σ. και Αναστάσιος Αξαρλής τακτικό μέλος, εντυπωσίασαν τους συνέδρους στην παρουσίασή τους. Συγκεκριμένα, έκαναν παρουσίαση με τη χρήση νέων τεχνολογιών της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας κάνοντας εκτενή αναφορά στα προϊόντα και την κουζίνα της χώρας από την αρχαιότητα έως σήμερα και καλύπτοντας γεωγραφικά όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στη συνέχεια προσέφεραν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία παρουσιάζοντας ένα μενού τριών πιάτων, το οποίο αποτελούνταν από Ελληνική σαλάτα, αρνάκι φρικασέ με άγρια χόρτα και μια έξοχη μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού ελιά.

Οι διοργανωτές θα συμπεριλάβουν στην παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια παραδοσιακής μαγειρικής το παραπάνω μενού, που θα εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ανταμείβοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες όλων εκείνων που πιστεύουν ότι η ελληνική γαστρονομία έχει ξεχωριστή θέση παγκοσμίως.

Οι ξένοι σύνεδροι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την κουζίνα μας, που δήλωσαν ότι ανυπομονούν να συμμετέχουν στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS) το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Ελλάδα, το 2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και  με ευρύτερο τρόπο την  Ελληνική γαστρονομία .

Επιστέγασμα της συμμετοχής στο συνέδριο πέραν των επιτυχών παρουσιάσεων ήταν και η ανάδειξη του αντιπροέδρου της λέσχης κ. Γκότση ως Παγκόσμιου Πρεσβευτή των Chefs χωρίς σύνορα (Global Ambassador of Wordchefs without Borders).

Ακόμη, γευστικές προτάσεις με προϊόντα της Μακεδονίας και Θράκης, συνθέσεις με προϊόντα Βορειοελλαδιτών εκθετών και γευστικές δοκιμές περιελάμβαναν οι παρουσιάσεις που έγιναν από την ομάδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στην 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Detrop Boutique Show Athens, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi (14-16/03/2014).

Η ομάδα, που αποτελούνταν από τους Chef  Δημήτρη Κυριακόπουλο, Θεόδωρο Κουρατζόγλου, Κωνσταντίνο Γεωργατζά, Αθανάσιο Μπακάλη και Αγνή Τσάμου συμμετείχε και στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ “Chef στον Αέρα” με την Ελένη Ψυχούλη και τον Ανδρέα Λαγό, που γυρίστηκε στις εγκαταστάσεις της Detrop. Στην έκθεση πάνω από 3.500 εξειδικευμένοι εμπορικοί επισκέπτες και επαγγελματίες από 28 ξένες χώρες και απ΄ όλη την Ελλάδα ήρθαν σε επαφή με 200 αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους.


Από αριστερά προς τα δεξιά: ο κ. Κυριακόπουλος Δημήτριος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, η κα Ψυχούλη Ελένη, Δημοσιογράφος Γεύσης, ο κ. Λαγός Ανδρέας, Nomad Chef, ο κ. Γεωργατζάς Κωνσταντίνος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, η κα. Σέβη Καφφά, Project Manager Detrop, o κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος και η κα Τσάμου Αγνή, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024