Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΗ στρατηγική της ελληνικής ναυτιλίας δε θα αλλάξει, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος
Ο ναυτιλιακός κλάδος θα συνεχίσει διατηρήσει τη δέσμευσή του στην Ελλάδα

Η στρατηγική της ελληνικής ναυτιλίας δε θα αλλάξει, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επιβεβαιώνει την δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και τονίζει ότι επιθυμία όλων είναι μία ελληνική ανταγωνιστική ναυτιλία με μία 'δυνατή' ελληνική σημαία που θα προωθεί τα συμφέροντα της χώρας.

Οι πολιτικές και η στρατηγική της ελληνικής ναυτιλίας δεν πρόκειται να αλλάξουν, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, και ο κλάδος θα συνεχίσει τη πορεία του στο παγκόσμιο χώρο, ενώ θα διατηρήσει τη δέσμευσή του στην Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΕΕΕ, που παραδοσιακά πραγματοποιείται την τελευταία μέρα των Ποσειδωνίων.

“Θέλουμε μία ελληνική ανταγωνιστική ναυτιλία με μία ‘δυνατή’ ελληνική σημαία που θα προωθεί τα συμφέροντα της χώρας. Επιθυμούμε να έχουμε περισσότερους Έλληνες ναυτικούς στους στόλους μας και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες πλοιοκτήτες από το 1932”, δήλωσε ο κ. Βενιάμης.  

“Γιατί δεν είμαστε σε θέση να επιτρέψουμε ιδιωτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν ναυτιλιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό την αύξηση του αριθμού μαθητών και ναυτικών για τον ελληνικό στόλο, σε μία χώρα παγκοσμίως γνωστή για την ναυτοσύνη της και την μακρά ναυτιλιακή της παράδοση;” αναρωτήθηκε.

“Σήμερα είμαστε στα Ποσειδώνια, όπου συμμετέχουν περισσότερες από  1.800 εταιρείες από 87 χώρες που αναγνωρίζουν την ελληνική πρωτιά στον ναυτιλιακό τομέα. Πρόεδροι κρατών, υπουργοί, ηγετικά στελέχη μεγάλων οργανισμών είναι σήμερα εδώ λόγω της μακράς ναυτικής μας παράδοσης και της ηγετικής θέσης μας στην αγορά την οποία θέλουμε να διατηρήσουμε. Αυτή είναι η καλύτερη αναγνώριση για την χώρα και για εμάς, ενώ τα συγχαρητήρια ανήκουν στην ίδια την χώρα, για την οποία είμαστε υπερήφανοι και είμαστε βέβαιοι πως τα επόμενα Ποσειδώνια θα είναι ακόμη μεγαλύτερα και καλύτερα”, είπε ο κ. Βενιάμης.  

Τα Ποσειδώνια 2012 κατέρριψαν ένα ιστορικό ρεκόρ με αριθμό επισκεπτών να αγγίζει τους 18.000 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της διοργάνωσης, την οποία εγκαινίασε ο πρωθυπουργός την Δευτέρα 4 Ιουνίου. “Υπολογίζουμε μία αύξηση της τάξεως του 10% στην επισκεψιμότητα”, δήλωσε ο κ. Θόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια. “Αυτό το επίτευγμα μπορεί να αποδοθεί στην μεταφορά της έκθεσης στο νέο και υπερσύγχρονο χώρο του Metropolitan Expo και στα ουσιαστικής σημασίας σεμινάρια και συνέδρια που διαπραγματεύθηκαν ναυτιλιακά ζήτημα όπως σχεδιασμό πλοίων, περιβαλλοντικές τεχνολογίες, ναυπηγεία, την χρηματοδότηση των στόλων και τις προοπτικές της ελληνικής βιομηχανίας κρουαζιέρας”.

“Ήδη έχουμε κρατήσεις χώρου για την επόμενη διοργάνωση ως αποτέλεσμα της φετινής τεράστιας επιτυχίας που οδήγησε πολλούς από τους εκθέτες να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα επόμενα Ποσειδώνια ενώ είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη χρονιά θα ξεπεράσουμε τον εκθεσιακό ωφέλιμο χώρο των 45.000 τ.μ. που πετύχαμε φέτος”, είπε ο κ. Βώκος. Στις κρατήσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μεγαλύτεροι οργανισμοί και εταιρείες ναυτιλίας από την Αμερική, την Άπω Ανατολή και την Ευρώπη.  

Η τεράστια απήχηση της έκθεσης, την οποία επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του Παναμά, Ricardo Martinelli, καθώς και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Καμμένος, αντικατοπτρίζεται στα σχόλια των φετινών εκθετών.  
“Η μεταφορά της έκθεσης στο Metropolitan Expo υπήρξε μία πολύ σοφή απόφαση εκ μέρους της διοργάνωσης καθώς προσφέρει αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και μία ευρεία γκάμα παροχών και υπηρεσιών οι οποίες είναι απαραίτητες για την υλοποίηση μία έκθεσης τέτοιου βεληνεκούς. Δεχθήκαμε ένα μεγάλο κύμα επισκεπτών, γεγονός που μας έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουμε μερικούς από τους διαχρονικούς μας πελάτες από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα δημιουργήσαμε νέες επαφές με μία πληθώρα δυνητικών πελατών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις υπηρεσίες λογισμικού για τις οποίες έχουμε καθιερωθεί στον χώρο. Για εμάς, τα Ποσειδώνια μας προσφέρουν την δυνατότητα να συσφίξουμε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις με τους πελάτες μας, καθώς επίσης και να χτίσουμε μία νέα πλατφόρμα επαφών οι οποίες ευελπιστούμε πως θα οδηγήσουν σε νέες συμφωνίες”, δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Νομικός, Business Development Director της Danaos Management Consultants.

Η κα Ελίζα Νεοφύτου, Maritime Affairs Officer του τμήματος  Merchant Shipping Development Division, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η συμμετοχή μας στα φετινά Ποσειδώνια ήταν συναρπαστική!  Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το νέο εκθεσιακό κέντρο, καθώς προσφέρει μία αναβαθμισμένη εκθεσιακή εμπειρία τόσο σε εκθέτες όσο και σε επισκέπτες γεγονός που αποτυπώθηκε στην εφετινή αυξημένη κινητικότητα του περιπτέρου μας“.

Εκθέτες από το διεθνές ναυτιλιακό στερέωμα επίσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σχετικά με το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον κ. Charles Axisa, Marketing & Communications Manager της εταιρείας Transport Malta, η συμμετοχή του εθνικού περιπτέρου της Μάλτας στα Ποσειδώνια ήταν πολύ επιτυχημένη. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η παρουσία της Μάλτας στα Ποσειδώνια έχει πλέον καθιερωθεί. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που, για μία ακόμη χρονιά, συμμετέχουμε στον θεσμό των Ποσειδωνίων, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως και απολαμβάνουμε τις αναβαθμισμένες παροχές και υπηρεσίες που προσφέρει ο νέος εκθεσιακός χώρος. Η Μάλτα, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος αλλά και άλλες χώρες,  είναι μία αμιγώς ναυτική χώρα με μακρά ιστορία και παράδοση σε μία μεγάλη κατηγορία από σχετικούς με τη ναυτιλία κλάδους οι οποίοι στηρίζουν την οικονομίας μας. Βασικός μας στόχος εφέτος ήταν να προωθήσουμε την ποντοπόρα Μάλτα και με αυτό εννοώ ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών  συσχετισμένες με την ναυτιλιακό κλάδο ο οποίος αυτή την περίοδο ακμάζει στην χώρα μας”.

Η επόμενη διοργάνωση των Ποσειδωνίων θα πραγματοποιηθεί 2-6 Ιουνίου 2014, στον ίδιο εκθεσιακό χώρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023