Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ υπουργός Τουρισμού εγκαινίασε την πρώτη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITE στην Αθήνα
Εκθέσεις

Η υπουργός Τουρισμού εγκαινίασε την πρώτη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITE στην Αθήνα

Η έκθεση χωρίζεται σε επαγγελματικές ενότητες για την διευκόλυνση των δραστηριοτήτων της έκθεσης όπως την τεχνολογία, διαμονή, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, ναυτιλιακές, κρουαζιέρα, γαστρονομία και ειδικές μορφές τουρισμού. Βασική τιμώμενη περιοχή το 2017 είναι η Ελλάδα.

Την πρώτη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition (ΜΙΤΕ), που διεξάγεται από 19 έως 22 Οκτωβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας, εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Η υπουργός επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Μεσογείου της Ευρώπης και διεθνώς. Τόνισε ότι σε αυτήν την περίοδο ισχυρής ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, οι διεθνείς εκθέσεις συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων συνεργασιών.

Το υπουργείο και ο ΕΟΤ στηρίζουν διοργανώσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού.

“Προωθούμε και προβάλλουμε δυναμικά την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η Ελλάδα είναι σήμερα η πιο ελκυστική πρόταση στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη για τουρισμό όλο το χρόνο”, δήλωσε η κα Κουντουρά.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Η έκθεση χωρίζεται σε διάφορες περιοχές (γεωγραφικά 5 ήπειροι, όλος ο κόσμος). Τα περίπτερα θα ομαδοποιηθούν ανα γεωγραφική περιοχή, από όλο τον κόσμο. Βασική τιμώμενη περιοχή το 2017 είναι η Ελλάδα. Η έκθεση χωρίζεται σε επαγγελματικές ενότητες για την διευκόλυνση των δραστηριοτήτων της έκθεσης όπως την τεχνολογία, διαμονή, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, ναυτιλιακές, κρουαζιέρα, γαστρονομία και ειδικές μορφές τουρισμού. Η έκθεσή θέλει να αναδείξει τις τάσεις της για τα ταξίδια και να δοθούν πακέτα προσφοράς. Η εκδήλωση και τα σεμινάρια θα διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους, ώστε οι τέσσερις μέρες αυτές να είναι εποικοδομητικές και με συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το συνέδριο “Ελλάδα, προορισμός 365 ημέρες”, στο πλαίσιο της επίτευξης του φιλόδοξου στόχου του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την ποιοτική αναβάθμιση και τη χρονική επιμήκυνση του Τουρισμού στη χώρα μας. Στο συνέδριο θα αναδειχθούν όλες οι μορφές του εναλλακτικού τουρισμού. Ακόμη, θα λάβει χώρα το συνέδριο “Βιώσιμος τουρισμός και Ανάπτυξη”, ενώ θα γίνει και το Φόρουμ Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας – Τουρισμού, το οποίο και θα παρουσιάσει η εταιρεία PriceWwaterHouse Coopers Business Solutions SA (PwC). Στο πάνελ θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, εκ μέρους του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Νικολάου Αντώνογλου η συνεργάτης του κα Ράππου Μαγδαληνή, και εκπρόσωπος από το Υπουργείο Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024