Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜε τιμώμενη χώρα το Λίβανο ανοίγει τις πύλες της η 5η Athens International Tourism Expo
Εκθέσεις

Με τιμώμενη χώρα το Λίβανο ανοίγει τις πύλες της η 5η Athens International Tourism Expo

Με περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 150 κορυφαίους Hosted Buyers από 40 χώρες η έκθεση θα πλαισιωθεί επίσης και από μείζονος σημασίας παράλληλες εκδηλώσεις.

Τα επίσημα εγκαίνια της 5ης έκθεσης Athens International Tourism Expo θα πραγματοποιηθούν στο Metropolitan Expo την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 από την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και τον υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου Avedis Guidanian, με την παρουσία πολλών επισήμων από όλη την αγορά.

Οι δυνατότητες της τουριστικής βιομηχανίας, οι τουριστικοί προορισμοί, όλα τα είδη τουρισμού, τα σύγχρονα συστήματα κρατήσεων και πολλά άλλα θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του τουρισμού από τους κορυφαίους  εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν στην Έκθεση.

Ο Λίβανος είναι η Τιμώμενη Χώρα, με ευρύτατη συμμετοχή πολλών Λιβανέζικων τουριστικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον εισερχόμενο αλλά και με τον εξερχόμενο τουρισμό. Τη κρατική αυτή συμμετοχή έχει αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα, το οποίο στο περίπτερό του θα φιλοξενήσει πολλές λιβανέζικες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες Έλληνες ξενοδόχους, τουριστικούς επιχειρηματίες αλλά και με τουριστικά γραφεία και DMC που θα συμμετέχουν στην έκθεση είτε σαν εκθέτες είτε σαν επισκέπτες.

Πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις και φόρουμ που διοργανώνουν το Υπουργείο Τουρισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, οι ρωσικές εταιρείες Profi.Travel και Yandex και η Leadertech, η έκθεση αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς.

Μεγάλη καινοτομία της έκθεσης θα είναι το “χτίσιμο” και η παρουσίαση του Digi Smart Hotel, που έρχεται με δύο πιλοτικά “έξυπνα” δωμάτια που θα παρουσιαστούν στο περίπτερο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προσφέροντας εκπλήξεις και gadgets τόσο στον σχεδιασμό τους, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές τους.

Το Υπουργείο Τουρισμού με τον ΕΟΤ διοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα  “Οι προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Ελλάδα”. Βασικοί ομιλητές θα είναι η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο εκπρόσωπος της European Historic Thermal Towns Association (EHTTA) Guiseppe Bellandi και ο γενικός γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ. Μάρκος Δανάς.

Δυναμική θα είναι η παρουσία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με εκδήλωση με θέμα “Τουρισμός: Δυναμική και Νέες προοπτικές”. Στην εκδήλωση ομιλητές θα είναι το προεδρείο της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχες, θα συμμετάσχουν δε και δεκάδες στελέχη των Περιφερειών και της τουριστικής αγοράς από  όλη την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έχει ειδική συνάντηση με τους Hosted Buyers, με θέμα “Secret Greece: The Destination of Dream”, για να τους παρουσιάσει αποκλειστικά τις ομορφιές και τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας.

Στο Hoteliers Forum, με θέμα “Tάσεις και εξελίξεις στη Βιομηχανία της Φιλοξενίας” κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι κ.κ. Vanguelis Panagiotis/MKG Group, Δημήτρης Σερίφης/NeliosGroup και Αλέξανδρος Δαρδούφας/KUBIC θα παρουσιάσουν τις τάσεις στον εισερχόμενο τουρισμό της Μεσογείου, τάσεις στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, δείκτης “ψηφιακής ωρίμανσης” ελληνικών ξενοδοχείων και εξάρτηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τρίτους, δυναμικές καναλιών διανομής για την αύξηση της κερδοφορίας, κ.ά.

Όλες οι εξελίξεις στον χώρο του online travel θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στο Travel Agents Forum, με θέμα “Τάσεις και Εξελίξεις στο Online Travel”. Με ομιλητές τους κ.κ. Άρη ΊκκοΣΕΤΕ Institute, Απόστολο ΠαραδέλληGoogle, Κωστή ΚωνσταντάκηTravelsoft, Marc BolanTripAdvisor Experiences, Μάρκο ΚαλογερόπουλοBedsonline και Γιώργο ΜπουντούνηOne Tourismo θα παρουσιαστούν πολύ σημαντικά θέματα όπως “Ανάλυση στατιστικών και προβλέψεων για την πορεία του εισερχόμενου τουρισμού από τις διάφορες αγορές”, “Cloud – Mobile – AI: Πώς μπορεί το ταξιδιωτικό γραφείο να επωφεληθεί;”, “B2B Consolidation για τουριστικά γραφεία”, κ.ά.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η τουριστική αγορά το workshop από τις ρωσικές εταιρείες Profi.Travel και Yandex. To profi.Travel είναι η κορυφαία διαδικτυακή πύλη που καλύπτει σε επίπεδο Β2Β τους επαγγεματίες του τουρισμού της Ρωσίας και άλλων 11 Ρωσόφωνων περιοχών (Καζακστάν, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Αρμενία, Ουζμπεκιστάν, Λετονία, Λιθουανία και Κιργιστάν). Με κεντρικούς ομιλητές την Elena Appel και τον Mikhail Derbyshev οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλατφόρμα και τους τρόπους διείσδυσής τους στην ανωτέρω χώρες. Η Yandex είναι ρωσική πολυεθνική εταιρεία, που εξειδικεύεται σε προϊόντα διαδικτύου και θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας. Για τις τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν στη ρωσική αγορά τουρισμού η κεντρική ομιλήτρια Adele Neyman θα παρουσιάσει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πετύχουν.

Στο Digi Smart Hotel η Immersive locality της κας Φωτεινής Γεωργακοπούλου Α.Μ. σχεδίασε με τη φιλική συμμετοχή του κ. Γιάννη Σκουλιδά, Tech Expert, μια μονάδα πολύ-μεταβαλλόμενη, με “γυάλινες όψεις από υψηλής απόδοσης ηλεκτροχρωμικό κρύσταλλο που λειτουργεί επίσης και σαν οθόνη κάθετης προβολής (wallpaper OLED screen) και ‘θαμπώνει’ με το πάτημα ενός κουμπιού όταν χρειαστεί για λόγους ιδιωτικότητας”.

Οι προδιαγραφές του δωματίου (ενσωματωμένος γραμμικός φωτισμός/ wake-up light, HVAC, έλεγχος γυάλινων όψεων/οθόνης, Check-out) ελέγχονται εξ’ ολοκλήρου από τους/τις φιλοξενούμενους/ες είτε μέσω ενός σταθερού πίνακα ή bed-side tablet (moodboard) καθώς και μέσω των κινητών τους, από τα οποία μπορούν να επιλέξουν και τη “διακόσμηση” του δωματίου (με προτεινόμενα έργα τέχνης, αλλά και με δικό τους υλικό- φωτογραφίες, videos κ.λπ.)”.

Παράλληλα η ΜaPPa (Mapping Parametric Project) της Ομάδας Μελέτης που αποτελείται από τους αρχιτέκτονες μηχανικούς κ.κ. Ουρανία Ανδρεοπούλου, Θωμά Γιατζίδη, Σοφία Μαυρουδή, Μαγδαληνή Ντούρα, Ιωάννη Ρουσογιαννάκη, Γεωργία Χαλακατεβάκη, Γεώργιο Χατζηδάκη και Αγγελική Χριστάκη, όπως επίσης και από τους κ.κ. Ελευθέριο Παλιεράκη, πολιτικό μηχανικό, Δέσποινα Πατεράκη, μηχανικό Χωροταξίας & Ανάπτυξης, και Βασιλική Πετρουλάκη, ιστορικό Τέχνης, σχεδίασαν μια λύση όπου “το δάπεδο προσαρμόζεται στο βάδισμα του χρήστη μέσω αισθητήρων πίεσης κατά τη διάρκεια της κίνησής του. Αντίστοιχα, η οροφή σχεδιάζεται ως μια παραμετρική επιφάνεια που αποτελείται από κλείστρα τα οποία μεταβάλλονται σύμφωνα με το ηλιακό φως και λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Πρόκειται για τόπους μεταβαλλόμενους που αλλάζουν κάθε φορά για να αναδείξουν μια διαφορετική αίσθηση και εμπειρία για τον επισκέπτη, διαβαθμίζονται μεταξύ απόλυτα προσωπικού και έντονα κοινωνικού χώρου, συνθέτοντας ένα έμμεσο γλυπτικό αποτέλεσμα στη χωρική αντίληψη της διαμονής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024