Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟ τουρισμός αποχαιρετά τον Κώστα Μαντωνανάκη
Ξενοδοχεία

Ο τουρισμός αποχαιρετά τον Κώστα Μαντωνανάκη

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης ένας εμβληματικός ξενοδόχος που χάραξε την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα, σε ηλικία 96 ετών.

Ένας από τους παλαιότερους ξενοδόχους της Κρήτης, ο Κώστας Μαντωνανάκης, ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου που έχει ανάμεσα στα άλλα στην ιδιοκτησία του τα ξενοδοχεία Elounda Beach και Elounda Bay Palace, έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ.
 
Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα στο Ηράκλειο, έφθασε να φιλοξενεί στα ξενοδοχεία του, παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικούς, σταρ, ηθοποιούς, αθλητές, και να κάνει γνωστή την περιοχή της Ελούντα σε όλο τον κόσμο. Έχει δύο παιδιά, την Άννα και τον Παντελή και δύο εγγόνια. 
 
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 5 μμ από τον ιερό ναό του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο. 
 
Με αφορμή το θάνατό του ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός εξέδωσε την παρακάτω συλλυπητήρια ανακοίνωση:
 
Σήμερα, ο Κώστας Μαντωνανάκης ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία, ένας πολίτης που αγωνίστηκε με επιμονή και μεθοδικότητα καταφέρνοντας να κυριαρχήσει επιχειρηματικά για πολλές δεκαετίες στον εμπορικό κόσμο του Ηρακλείου, απ΄ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και στον χώρο του τουρισμού στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ολοκλήρωσε τον κύκλο της ζωής του!
 
Η παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, συνδέεται όπως όλοι γνωρίζουμε με την συνέχιση της λειτουργίας δύο καταξιωμένων ξενοδοχείων ( Elounda Beach – Elounda Bay) αλλά και με την επιτυχή προσπάθεια του, να βάλει στον χάρτη της τουριστικής αγοράς άλλη μία περιοχή του δήμου: το Σίσι.
 
Ο Κώστας Μαντωνανάκης, θα μείνει στην μνήμη μας , ως ο άνθρωπος που είδε την δυναμική του τουρισμού και προσπάθησε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις, αφήνοντας το δημιουργικό αποτύπωμα του στην ιστορία του τόπου.
 
Συμπαραστάτες σ΄ αυτήν του την προσπάθεια, τα παιδιά του Παντελής και Άννα, άξιοι συνεχιστές του έργου του.
 
Θα μείνει πάντα στην μνήμη μας και θα προσωποποιεί τις έννοιες της εργατικότητας της κοινωνικής προσφοράς και της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής επιτυχίας και της οικογενειακής ζωής, και αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά του, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.
 
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.
 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 
Καλό Ταξίδι!
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024