Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣΕΚΑΠΛΑΣ: Αντιστροφή της πτωτικής πορείας του αριθμού πωλήσεων σκαφών
Εκθέσεις

ΣΕΚΑΠΛΑΣ: Αντιστροφή της πτωτικής πορείας του αριθμού πωλήσεων σκαφών

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ κ. Γεώργιος Κρανίτης τόνισε ότι η έκθεση 'Ναυτικό Σαλόνι' πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στην αντιμετώπιση από την Πολιτεία, του μικρού σκάφους αναψυχής και του κλάδου γενικότερα, που αποτελεί την βάση γύρω από την οποία δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός δεκάδων άλλων επαγγελμάτων.

Η έκθεση για τη θάλασσα και τη θαλάσσια αναψυχή “Ναυτικό Σαλόνι” άνοιξε τις πύλες τις την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και μέχρι τις 19 Οκτωβρίου μας περιμένει όλους για να τους μυήσει στον ελκυστικό υδάτινο κόσμο μας περιμένει όλους να μας μυήσει στον ελκυστικό υδάτινο κόσμο. Ένα Σαλόνι που στοχεύει όσους αγαπούν τη θαλάσσια αναψυχή, τα extreme sports και τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το boating, τα θαλάσσια σπορ, το ψάρεμα και την κατάδυση

Τα εγκαίνια τέλεσε την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 20:00, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υπουργός στο πρώτο μέρος της ομιλίας του έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του υπουργείου στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός και αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα θετικά που έχει πετύχει αυτή τη στιγμή το υπουργείο όπως: η κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας και της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας του σκάφους, η απελευθέρωση των μισθώσεων των σκαφών, η μικτή χρήση ανάμεσα στο ιδιωτικό και στο επαγγελματικό σκάφος, ώστε να μπορεί ο καθένας να νοικιάζει το σκάφος του και η κατάργηση διάφορων γραφειοκρατικών διαδικασιών και διατυπώσεων στα λιμεναρχεία.

Στη συνέχεια έδωσε ιδιαίτερη βάση σε δύο επίσης υπουργικές αποφάσεις σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, για τον κλάδο των μικρομεσαίων σκαφών, όπως η εξαίρεση των σκαφών μέχρι τα 7 μέτρα από το τέλος πλόων και περιηγήσεων και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας του 10% σε όλα τα σκάφη, επιπλέον του ΦΠΑ.

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό, στο οποίο αναφέρθηκε και το θεωρεί απαραίτητο για την ανάπτυξη του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού είναι η καθιέρωση και αδειοδότηση του αλιευτικού τουρισμού, μία υπουργική απόφαση που εδώ και πολύ καιρό συζητιέται αλλά μόλις προχθές οριστικοποιήθηκε και θα υπογραφεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κλείνοντας, ευχήθηκε η έκθεση να είναι μεγαλύτερη και πλουσιότερη σε σκάφη και προϊόντα του χρόνου και να αρχίζουν να κατασκευάζονται μεγαλύτερα και περισσότερα σκάφη στην Ελλάδα όχι μόνο για εγχώρια αναψυχή, αλλά και για εξαγωγή, καθώς τα ελληνικά σκάφη όντας ποιοτικά και οικονομικά γίνονται και ανταγωνιστικά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ κ. Γεώργιος Κρανίτης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως τα πρώτα δείγματα αντιστροφής της πτωτικής πορείας του αριθμού πωλήσεων σκαφών έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.

Τόνισε επίσης ότι η έκθεση αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στην αντιμετώπιση από την Πολιτεία, του μικρού σκάφους αναψυχής και του κλάδου γενικότερα, ο οποίος αποτελεί την βάση γύρω από την οποία δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός δεκάδων άλλων επαγγελμάτων και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Το Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων Expo One με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024