Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτην τελική ευθεία το 1ο XTERRA / Porto Carras Half Marathon
Αθλητικός τουρισμός

Στην τελική ευθεία το 1ο XTERRA / Porto Carras Half Marathon

Το 1ο XTERRA / Porto Carras Half Marathon θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις μοναδικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος στη Σιθωνία Χαλκιδικής και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου, ημιμαραθώνιο και κολυμβητικούς αγώνες.

Το Porto Carras Grand Resort, το πληρέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα και η Οργανωτική Επιτροπή του XTERRA Greece θα διοργανώσουν το 1ο XTERRA / Porto Carras Half Marathon το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις μοναδικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
 
Το διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
  • Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21 χλμ.
  • Αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ.
  • Κολυμβητικό αγώνα 1.000, 2.500 και 5.000 μέτρων
  • Παιδικό αγώνα Δρόμου
  • Παιδικό αγώνα Κολύμβησης
  • Αγώνες Δρόμου
Οι αγώνες δρόμου όλων των αποστάσεων θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου με ώρα εκκίνησης στις 17:00, σε πανέμορφες διαδρομές που διασχίζουν τους παρθένους κολπίσκους, στο μαγευτικό κατάφυτο τοπίο των 17.630 στρεμμάτων που περιβάλει τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα απολαμβάνουν μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς του πευκόφυτου δάσους και του απέραντου γαλάζιου του Τορωναίου Κόλπου.
 
Οι κολυμβητικοί αγώνες όλων των αποστάσεων θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, στην υπέροχη βραβευμένη με γαλάζια σημαία, αμμώδη παραλία μήκους 9 χλμ. που βρίσκεται μπροστά απο το συγκρότημα του Porto Carras, σε σηματοδοτημένες διαδρομές.
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Για τους συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών απαιτείται ενυπόγραφη άδεια από τον κηδεμόνα τους.
 
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις σε τρέξιμο και κολύμβηση. To chip χρονομέτρησης θα δοθεί κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από την γραμματεία.
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πρίν τον αγώνα.
 
Τη ναυαγωσωστική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν έμπειροι ναυαγοσώστες. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανός αριθμός απο ναυαγοσώστες στη διαδρομή της κολύμβησης σε πλωτά ή άλλα μέσα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια αν αυτό απαιτηθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες. Μετά τις 21:30 θα ακολουθήσει Beach Party στην παραλία του ξενοδοχείου.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της Κυριακής, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

 
Το πολυτελές συγκρότημα του Porto Carras, επίσημος χορηγός της διοργάνωσης, προσφέρει ειδικές προνομιακές τιμές διαμονής με πρωινό και ημιδιατροφή, στο πολυτελές ξενοδοχείο Meliton 5* σε δωμάτιο Deluxe Guestroom.
 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024