Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤα Ποσειδώνια 2014 πετυχαίνουν νέο ρεκόρ επισκεπτών
Εκθέσεις

Τα Ποσειδώνια 2014 πετυχαίνουν νέο ρεκόρ επισκεπτών

Πιο επιτυχημένη από ποτέ αποδείχτηκε η διοργάνωση των Ποσειδωνίων αφού κατάφεραν να προσελκύσουν 20.000 επισκέπτες και 1.843 εκθέτες από 93 χώρες, μία αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τη διοργάνωση του 2012.

Τα Ποσειδώνια 2014 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας νέα ρεκόρ επισκεπτών και χωρών που συμμετείχαν, γεγονός που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση των Ποσειδωνίων ως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο.
Συνολικά 19.421 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους διαδρόμους των τεσσάρων αιθουσών του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, καταγράφοντας δέκα τοις εκατό αύξηση σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2012. Επισκέπτες από 96 χώρες ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους 1.843 εκθετών από συνολικά 93 χώρες – άλλο ένα ρεκόρ των Ποσειδωνίων, το οποίο επισφραγίζει την παγκόσμια απήχηση της έκθεσης.
Και καθώς η αποξήλωση των περιπτέρων έχει πια ολοκληρωθεί, οι διοργανωτές των Ποσειδωνίων είναι πεπεισμένοι ότι η διοργάνωση του 2016, που έχει προγραμματιστεί από 6 έως 10 Ιουνίου 2016 στο ίδιο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, θα είναι εξίσου επιτυχημένη και παραγωγική για όλους τους εκθέτες.
Η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο είναι εξαιρετικά αυξημένη και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία των φετινών Ποσειδωνίων θα επαναληφθεί σε δύο χρόνια“, δήλωσε η κα Δήμητρα Μιχαήλ, διευθύνουσα σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια. “Η ναυτιλία σταδιακά ανακάμπτει, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές συνθήκες βελτιώνονται. Όσο αυξάνονται οι μεταφορές εμπορευμάτων στους ωκεανούς μέσα στους επόμενους 24 μήνες, τόσο μεγαλύτερη αισιοδοξία θα υπάρχει στα Ποσειδώνια 2016” πρόσθεσε.
Σημαντικοί εκθέτες των Ποσειδωνίων 2014, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών περιπτέρων της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και της Δανίας, καθώς και εταιρείες όπως η ABB, η Transas, η MAN Diesel and Turbo, η Alfa Laval, η Marichem Marigases και πολλοί άλλοι, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση του 2016.

Οι ισχυροί δεσμοί των Ποσειδωνίων με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και το γεγονός ότι παραδοσιακά στην έκθεση επισφραγίζονται μεγάλες συμφωνίες, είναι δύο από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν στα Ποσειδώνια μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας. Ο επιτυχής συνδυασμός επιχειρηματικών συμφωνιών και σύσφιξης διαπροσωπικών σχέσεων, με το πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων, σεμιναρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων των Ποσειδωνίων καθιστούν την έκθεση ένα γεγονός στο οποίο κάθε μέλος της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να παρευρεθεί“, πρόσθεσε η κα Μιχαήλ.

Πολλοί εκθέτες συμφωνούν απόλυτα με την παραπάνω άποψη. Ο Nawfal Al Jourani, διευθυντής επικοινωνίας του Dubai Maritime City Authority, δήλωσε σχετικά: “Κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων κάναμε αμέτρητες επαφές με δυνητικούς συνεργάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό ναυτιλιακό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για την προβολή της θαλάσσιας βιομηχανίας  του Ντουμπάι και των υπηρεσιών που προσφέρει», πρόσθεσε”.
Ο Antonio Tacquis από την Panama Shipping Services δήλωσε: “Έκλεισα τόσες πολλές συμφωνίες μέσα στα Ποσειδώνια που νομίζω ότι θα πρέπει να διπλασιάσω το προσωπικό μου στον Παναμά για να μπορέσω να διαχειριστώ την επιπλέον ζήτηση“.
Ο πλοίαρχος Dwain E. Hutchinson, Master Mariner Deputy Director της Bahamas Maritime Authority, που είχε φέτος την ευκαιρία να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είπε: “Μέσα από την παρουσία μας στα Ποσειδώνια, προωθήσαμε το συνολικό πακέτο ναυτιλιακών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Μπαχάμες, από το νηολόγιο και τα ναυπηγεία μας έως τις οικονομικές και τουριστικές υπηρεσίες μας“.
O κ. Ιωάννης Σμυρναίος, διευθυντής της ABB για την Ελλάδα και την Κύπρο, και ένας από τους χορηγούς των Ποσειδωνίων, ανέφερε: “Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να κάνουμε επιπλέον αισθητή την παρουσία μας εδώ στα Ποσειδώνια. Για μια μεγάλη εταιρεία σαν την δική μας είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε, πέρα από την συμμετοχή με περίπτερο, να γίνουμε και χορηγοί διαπιστεύσεων στα φετινά Ποσειδώνια, καθότι με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να προβάλλουμε την εταιρείας μας σε 20.000 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας“.

Τα Ποσειδώνια τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024