Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤροπολογία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης διευκολύνει τη λειτουργία της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ
Εκθέσεις

Τροπολογία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης διευκολύνει τη λειτουργία της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ

Σκοπός της προτεινόμενης ρύθμισης σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών είναι η εναρμόνιση της μεταβίβασης κυριότητας ακινήτων με το σύστημα δημοσιότητας του κτηματολογίου.

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τροπολογία που πρότεινε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο: “Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις”, αποσκοπεί μεταξύ άλλων να δώσει βαθιά οικονομική “ανάσα” στη νέα εταιρεία που προέκυψε μετά τη συγχώνευση των ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo AE.

Ειδικότερα, με την προτεινόμενη τροπολογία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στα ακίνητα του Εθνικού Εκθεσιακού φορέα και τα οποία χρόνιζαν επί σειρά ετών, ενώ επιλύονται και λογιστικές δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την ενοποίηση των φορέων.

Σκοπός της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η εναρμόνιση της μεταβίβασης κυριότητας ακινήτων με το σύστημα δημοσιότητας του κτηματολογίου, καθώς και με τις εν γένει υφιστάμενες και υπό εξέλιξη εμπράγματες έννομες σχέσεις της ΔΕΘ ΑΕ επί ακινήτων, με γνώμονα τον κοινωφελή της χαρακτήρα.

Επιπλέον επιλύονται προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά τη συγχώνευση των δυο εταιρειών, μέσω της καθιέρωσης διάταξης με την οποία διευκολύνεται η μετά τη συγχώνευση άσκηση δικαιωμάτων, ικανοποίηση απαιτήσεων και εκπλήρωση υποχρεώσεων των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Τέλος, χάρη στην προτεινόμενη τροπολογία του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, διευρύνεται η σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΘ-Helexpo AE, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της αλλαγής της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι η καλύτερη διοίκηση και πληρέστερη εκπροσώπηση όλων των φορέων της πόλης, που πλέον συμμετέχουν στη νέα εταιρεία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024