Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςEduTourism: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση Εταίρων στο Ηράκλειο Κρήτης
Τουριστική εκπαίδευση

EduTourism: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση Εταίρων στο Ηράκλειο Κρήτης

Οι εταίροι συζήτησαν και συμφώνησαν τις εκπαιδευτικές (τουριστικές) διαδρομές που θα χρησιμοποιηθούν σε Κρήτη και Κύπρο για την ανάπτυξη και προώθηση τη φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας των δύο περιοχών παρέμβασης.

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Τυλίσου στο Ηράκλειο Κρήτης, η 3η συνάντηση εταίρων του Προγράμματος «EduTourism-Ανάδειξη του εκπαιδευτικού τουρισμού για την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς». Το πρόγραμμα Edutourism είναι πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Κύπρος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο συμμετέχει ως επιστημονικός εταίρος, μέσω των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού & Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Σκοπός της 3ης συνάντησης εταίρων του έργου ήταν να γίνει μια ανασκόπηση των μέχρι τώρα δράσεων, να συζητηθεί και να αξιολογηθεί η πορεία υλοποίησης του έργου και να προσδιοριστούν οι επόμενες ενέργειες, ανάλογα με τα πακέτα εργασίας του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, οι εταίροι συζήτησαν και συμφώνησαν τις εκπαιδευτικές (τουριστικές) διαδρομές που θα χρησιμοποιηθούν σε Κρήτη και Κύπρο για την ανάπτυξη και προώθηση τη φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας των δύο περιοχών παρέμβασης. Παρουσίασαν τα αποτελέσματα της
έρευνας για τον εκπαιδευτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σε Κρήτη και Κύπρο σε νέους αλλά και φορείς του τουρισμού καθώς επίσης και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αυτής της έρευνας από τους ίδιους τους νέους.

Οι εργασίες της 3ης συνάντησης εταίρων ολοκληρώθηκαν με την οριστικοποίηση των μελλοντικών δράσεων του προγράμματος, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων, την ανάρτηση υλικού στην πλατφόρμα εκπαίδευσης, τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε νέους και φορείς του τουρισμού, καθώς και την οριστικοποίηση των μελλοντικών συναντήσεων των εταίρων σε Κρήτη και Κύπρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024