Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΓια μια ανατρεπτική αισθητική στην κουζίνα θα μιλήσει ο σεφ Α. Τσιοτίνης στο Hotel Design Masterclass
Σεμινάρια

Για μια ανατρεπτική αισθητική στην κουζίνα θα μιλήσει ο σεφ Α. Τσιοτίνης στο Hotel Design Masterclass

Οι ιδιαίτερα έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου θα αναλύσουν για πρώτη φορά όλες τις πτυχές που ορίζουν την αισθητική ενός ξενοδοχείου – όπως λ.χ. την αρχιτεκτονική, το interior design, την κουζίνα, τη φωτογράφηση και το branding – αλλά και τους τρόπους αξιοποίησής της για την αύξηση των εσόδων μέσω του κατάλληλου μάρκετινγκ.

Για το προσωπικό του ύφος στις γεύσεις και την πολύ χαρακτηριστική παρουσίαση των πιάτων του θα μιλήσει ο κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ένας από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς Έλληνες σεφ της νεώτερης γενιάς, στο προσεχές Hotel Design Masterclass, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στην Αθήνα.

Μόλις 29 ετών, ο κ. Τσιοτίνης ήδη διαθέτει ένα βιογραφικό όχι μόνο εντυπωσιακό, αλλά και πολυεθνικό. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του μαζί με τον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη και είχε την ευκαιρία να δουλέψει από τα πρώτα κιόλας του βήματα στο πολύ γνωστό τότε εστιατόριο της Κηφισιάς Beau Brummel. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου γευστικού ταξιδιού, αφού η επόμενη μέρα βρήκε τον Αλέξανδρο στη Γαλλία, αρχικά στο Institut Paul Bocuse της Λυών και στη συνέχεια στο Παρίσι και στην Ecole Superieure de Cuisine Francaise – Ferrandi.

Με τέτοιες σπουδές, ο νεότατος σεφ δε δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά σε βραβευμένα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας όπως το Arpege του Alain Passard (3* Michelin) και το εστιατόριο της Helenne Darroze (2* Michelin).

Έπειτα από του εργασιακό επαναπατρισμό του για έναν περίπου χρόνο στη Σπονδή, ο Αλέξανδρος επιστρέφει στη Γαλλία για το 3άστερο εστιατόριο Εpicurian του Eric Frechon. Εκεί ήταν που τον προσέγγισε ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Ζαχαράκης, δίνοντας του την ευκαιρία να αναλάβει ως επικεφαλής το εστιατόριο Το Περιβόλι στη Σαντορίνη, όπου και ξεκίνησε να αποκρυσταλλώνει τη δική του αντίληψη γύρω από την ελληνική κουζίνα, σε συνδυασμό με τα ελληνικό προϊόντα.

Το 2010 ο Αλέξανδρος θα έχει την ευκαιρία να εργαστεί στο περίφημο Noma στην Κοπεγχάγη. Τελευταίος σταθμός του Αλέξανδρου, ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από την κουζίνα του παγκοσμίου φήμης L’Astrance του Pascal Barbot, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Elounda Peninsula, όπου επί τρία χρόνια ήταν επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου Καλυψώ, κερδίζοντας μάλιστα και τρεις φορές Χρυσό Σκούφο. Σήμερα ο Αλέξανδρος, εκτός από σεφ είναι και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC. Ένα εστιατόριο μικρό που ο Αλέξανδρος βρίσκει τρόπους να μυεί τους Αθηναίους σε όμορφα γαστρονομικά ταξίδια μέσα από τα δύο μενού degustation που προσφέρει.

Το Hotel Design Masterclass είναι ένα άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων. Οι ιδιαίτερα έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου θα αναλύσουν για πρώτη φορά όλες τις πτυχές που ορίζουν την αισθητική ενός ξενοδοχείου – όπως λ.χ. την αρχιτεκτονική, το interior design, την κουζίνα, τη φωτογράφηση και το branding – αλλά και τους τρόπους αξιοποίησής της για την αύξηση των εσόδων μέσω του κατάλληλου μάρκετινγκ.

Το Hotel Design Masterclass συνδιοργανώνεται από το TravelDailyNews και τον δρα Δημήτρη Κούτουλα και εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά ξενοδοχειακών σεμιναρίων “The TravelDailyNews Masterclass Series”. Θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο AIROTEL Parthenon Hotel). Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο σεμινάριο παρατίθενται εδώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024