Τελευταία νέα
HomeΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI Care Foundation ενισχύει τη Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα
TOs

Η TUI Care Foundation ενισχύει τη Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Η TUI Care Foundation και το πρόγραμμα DUAL Hellas συνεργάζονται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος TUI Academy. Είκοσι νέες και νέοι από ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες θα επωφεληθούν από την υποστήριξη της TUI Care Foundation.

Το κοινωφελές ίδρυμα TUI Care Foundation υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τουρισμό και στην εστίαση DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Μέσω της υποστήριξης της TUI Care Foundation, 20 νέοι και νέες 18-24 χρονών θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των νέων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα βασιστεί σε κοινωνικά κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.ά. Σκοπός της δράσης, εκτός από την προσπάθεια άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και την υποστήριξη της ισότητας πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι και η ενίσχυση της ισότητας των φύλων, καθώς η υποστήριξη της TUI Care Foundation προβλέπει, ότι οι νέες που θα επωφεληθούν, θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% του συνόλου.

“Ο τουρισμός συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και την αγορά εργασίας σε πολλές χώρες του κόσμου. Για το ίδρυμα TUI Care Foundation η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν θεμέλια για τη βιώσιμη ανάπτυξη τουριστικών προορισμών”, δήλωσε ο Thomas Ellerbeck, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI Care Foundation. “Το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δίνει στους νέους δυνατότητες εισόδου στην αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας του τουρισμού και δημιουργεί ευκαιρίες για να ξεκινήσουν σταδιοδρομία σε ένα πολυσχιδή επαγγελματικό τομέα. Οι γνώσεις και ικανότητες, που θα αποκομίσουν οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες, δεν αφορούν μόνο στους τομείς του τουρισμού και των ξενοδοχείων, αλλά μπορούν να είναι χρήσιμοι και σε άλλους τομείς της παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών. Έτσι επωφελούνται τόσο οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευόμενες όσο και οι χώρες τους, καθώς δημιουργούνται ποιοτικές θέσεις εργασίας, ειδικά σε χώρες με υψηλή ανεργία νέων”.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο τουρισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας, καθώς στον κλάδο απασχολούνται περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, χάρη στη φιλοξενία των κατοίκων, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση, καθώς και τη διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

O κ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δήλωσε: “Το εκπαιδευτικό κέντρο DUAL Hellas λειτουργεί από το 2018 από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κι έχει σκοπό την προώθηση της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με γερμανικά πρότυπα και την άμεση σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Στόχος είναι η Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση να αποτελέσει μια επιπλέον ευκαιρία για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά επίσης να αναδειχθεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Η υποστήριξη της TUI Care Foundation τιμά ιδιαίτερα την προσπάθειά μας και δίνει την ευκαιρία σε νέες και νέους να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών, εξασφαλίζοντας το επαγγελματικό τους μέλλον στην Ελλάδα”.

Το πρόγραμμα DUAL Hellas προσφέρει εκπαίδευση στα επαγγέλματα: (α) ξενοδοχοϋπάλληλος, (β) ειδικός/-ή εστιατορίου και (γ) μάγειρας – μαγείρισσα, ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και διαρκεί τρία έτη. Κάθε έτος εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά τη χειμερινή περίοδο, που διαρκεί από τον Νοέμβριο έως και το Μάρτιο. Η θεωρητική εκπαίδευση συνοδεύεται από εξάμηνη υποχρεωτική κατ’ έτος ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση (Απρίλιος – Οκτώβριος), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες εργάζονται σε συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πλήρη μισθό, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν επαγγελματική εμπειρία και συνείδηση από το πρώτο έτος της εκπαίδευσής τους.

Η ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε 4* και 5* ξενοδοχεία των μεγαλύτερων τουριστικών ξενοδοχειακών ομίλων, μεταξύ των οποίων και η Atlantica Hotels & Resorts, μακροχρόνια κοινοπραξία της TUI, καθώς και τo ξενοδοχειακό brand της TUI, η TUI Robinson Club με δυο ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κω και στην Κυλλήνη κι ένα νέο υπό κατασκευή στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση επιτρέπει στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες να εκπαιδευτούν άρτια και να αποτελέσουν το προσωπικό, που θα στελεχώσει θέσεις υψηλής ζήτησης εντός της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ειδικά σε μια εποχή με αυξανόμενη ζήτηση για καλά εκπαιδευμένους συνεργάτες.

Μετά το πέρας της τριετούς εκπαίδευσής τους, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2022
28/09/2022
27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022