Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠρόγραμμα e-learning στον τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Η έναρξη του 1ου κύκλου θα γίνει τον Οκτώβριο του 2012

Πρόγραμμα e-learning στον τουρισμό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Ειδίκευσης, μέσω e-learning (εξ αποστάσεως), στην 'Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων'.

Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν σήμερα σε συνθήκες έντονου και κυρίως διεθνοποιημένου ανταγωνισμού. Αυτό απαιτεί την υιοθέτηση μεθόδων και πρακτικών οργάνωσης και διοίκησής τους, που σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στα συμβατικά προγράμματα σπουδών της Γ’βάθμιας εκπαίδευσης και δεν παρέχονται με τη μορφή της συγκροτημένης επιστημονικής γνώσης και πρακτικής εμπειρίας στους πτυχιούχους.

Παράλληλα, πολλά από τα στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων που δεν είναι κάτοχοι ανάλογου πτυχίου, διαθέτουν περιορισμένη εκπαίδευση σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων. Η συνειδητοποίηση αυτών των ελλείψεων έχει δημιουργήσει έντονη την ανάγκη, και συνακόλουθα τη ζήτηση, για κατάρτιση – επιμόρφωση, που συχνά όμως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί εξαιτίας της έντονης περιφερειακής διασποράς των τουριστικών επιχειρήσεων και των επαγγελματικών υποχρεώσεων των ενδιαφερομένων.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Ειδίκευσης, μέσω e-learning (εξ αποστάσεως), στην “Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων”. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο δρ. Θεόδωρος Σταυρινούδης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει αυτή την ανάγκη μέσα από την παροχή σύγχρονης και ποιοτικής δια βίου εκπαίδευσης, μέσω e-learning, στην Οργάνωση και Διοίκηση των Τουριστικών Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα απευθύνεται αφενός σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αφετέρου σε στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, με στόχο να δημιουργήσει “μικτά τμήματα’ με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους συμμετέχοντες/ουσες. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ενσωματώνει και να δίνει έμφαση τόσο στην παροχή επιστημονικής γνώσης, όσο και σύγχρονης επαγγελματικής κατάρτισης.

Το περιεχόμενο του προγράμματος κατάρτισης δομήθηκε με τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψη τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των επιμορφούμενων (εισροές) και αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας (διαδικασίες) να παρέχει σφαιρική επιστημονική γνώση και επαγγελματική εμπειρία-κατάρτιση (εκροές) στους/στις συμμετέχοντες/ουσες, άμεσα αξιοποιήσιμη στην τουριστική παραγωγική διαδικασία. Φιλοδοξία του προγράμματος είναι η λειτουργική σύνδεση της θεωρητικής – επιστημονικής γνώσης με την πράξη, με τρόπο και σε βαθμό που οι επιμορφούμενοι/ες θα ωφεληθούν με γνώσεις και δεξιότητες άμεσα εφαρμόσιμες στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η παρακολούθηση του συνόλου των διδακτικών ενοτήτων να προσφέρει μια πλήρη και σφαιρική επιμόρφωση στην οργάνωση και διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων. Ωστόσο, είναι εφικτή η εκ μέρους των επιμορφούμενων επιλογή και παρακολούθηση επιμέρους Θεματικών Κύκλων όπου θα παρέχεται γνώση και ειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς και λειτουργίες της οργάνωσης και διοίκησης των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η έναρξη του 1ου κύκλου θα γινει τον Οκτώβριο του 2012 και η ολοκλήρωσή του έως τον Απρίλιο του 2013. Προβλέπεται διακοπή του προγράμματος για δυο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη διεύθυνση http://e-epimorfosi.aegean.gr/tourism-program-home και στο τηλέφωνο 22410 99425.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024