Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηAναστέλλεται η λειτουργία των δομών εκπαίδευσης που εποπτεύει το Υπουργείο Τουρισμού
Τουριστική εκπαίδευση

Aναστέλλεται η λειτουργία των δομών εκπαίδευσης που εποπτεύει το Υπουργείο Τουρισμού

ΙΕΚ, ΑΣΤΕ, Σχολές Ξεναγών, Προγράμματα Μετεκπαίδευσης κλείνουν από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Κατόπιν της έκτακτης ανακοίνωσης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια σχετική με την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αλλά και των οδηγιών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατόπιν των ανωτέρω, αναστέλλεται και η λειτουργία των δομών εκπαίδευσης που εποπτεύει το Υπουργείο Τουρισμού (ΙΕΚ, ΑΣΤΕ, Σχολές Ξεναγών, Προγράμματα Μετεκπαίδευσης) από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
“Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024