Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΑνοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους
Τουριστική εκπαίδευση

Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για μετεκπαίδευση στους τουριστικούς κλάδους

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης- σχεδιάστηκε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, προσθέτοντας μία νέα -έκτη στη σειρά- ειδικότητα για 'Στελέχη Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας'.

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, ξεκινά αύριο Τρίτη 19 Ιουλίου, η υποβολή των αιτήσεων για την εισαγωγή 1.185 εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων των τουριστικών κλάδων, στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023.

Οι αιτήσεις αφορούν:

  • 48 τμήματα, σε  18 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αιδηψός, Κατερίνη, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Λουτράκι, Ναύπλιο, Πάτρα, Πύργος, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος) και
  • 6 ειδικότητες: (α) Υπηρεσία Υποδοχής, (β) Επισιτισμός, (γ) Μαγειρική τέχνη, (γ) Ζαχαροπλαστική τέχνη, (ε) Οροφοκομία και (στ) Στέλεχος Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας, η οποία μάλιστα παρέχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης.

Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι υποβάλουν την αίτησή τους, ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, από την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 έως και τη Δευτέρα 01.08.2022 μέχρι το τέλος της ημέρας.

Πληροφορίες για τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

  • Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.
  • Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης Τα προγράμματα είναι δωρεάν και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.
  • Η διδασκαλία έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες. Περιλαμβάνει έναν θεωρητικό κύκλο μαθημάτων, καθώς και σειρά εργαστηρίων.  
  • Για όσο διαρκεί το πρόγραμμα, οι σπουδαστές δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, το οποίο καθορίζεται και καταβάλλεται από τη Δ.Υ.Π.Α. (ΟΑΕΔ).
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα και όλα τα εργασιακά προνόμια που απορρέουν από αυτήν.

Η κα Ζαχαράκη δήλωσε: “Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τη μετεκπαίδευση 2022-2023, για 1.185 εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους των τουριστικών κλάδων. Σε μία εποχή διαρκώς εξελισσόμενη, η απόκτηση και επέκταση των αναγκαίων πρακτικών δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη της ζήτησης των θέσεων εργασίας στους τουριστικούς κλάδους, αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας του ίδιου του τουριστικού μας προϊόντος.

Από την πρώτη στιγμή -τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού, όσο και σε επίπεδο κεντρικής Κυβέρνησης- θέσαμε ως βασική μας προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζομένων και των ανέργων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης για ένα υψηλά καταρτισμένο προσωπικό. Και αυτό συνεχίζουμε να υλοποιούμε μέχρι σήμερα, υπηρετώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας.

Με την τροπολογία που ψηφίσαμε τον προηγούμενο μήνα, εξασφαλίσαμε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση -μέχρι και το 2025- των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, θωρακίζοντας στην πράξη τον σημαντικό αυτό θεσμό για τους εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους του τουριστικού κλάδου.

Και με ιδιαίτερη χαρά, σήμερα, θα ήθελα να ενημερώσω ότι -για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της μετεκπαίδευσης- σχεδιάσαμε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, προσθέτοντας μία νέα -έκτη στη σειρά- ειδικότητα για ‘Στελέχη Λουτροθεραπείας/ Θαλασσοθεραπείας’. Επιλέξαμε, δε, να ξεκινήσουμε την πιλοτική εφαρμογή της στην Αιδηψό της βόρειας Εύβοιας, στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου που υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής και των κατοίκων της, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού”.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.185 ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024