Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔημιουργία Αζερο-ελληνικής Επαγγελματικής Σχολής Τουρισμού στο Μπακού
Επίσκεψη του Γ. Πουσσαίου στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν

Δημιουργία Αζερο-ελληνικής Επαγγελματικής Σχολής Τουρισμού στο Μπακού

Tη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού επισκέφθηκε o γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για όλη την ευρύτερη περιοχή του […]

Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού επισκέφθηκε o γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος, η οποία αποτελεί<...> και την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για όλη την ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κ. Ilham Aliyev, ο οποίος καλωσόρισε την τουριστική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση και εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν συνεργασίες σε όλους τους τομείς . Επίσης χαιρέτησε την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος πτήσεων charter μεταξύ Μπακού και Χανίων, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο κ. Πουσσαίος συναντήθηκε και με τον Αζέρο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Abulfas Garayev και δύο άνδρες συζήτησαν για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, τις τουριστικές επενδύσεις, αλλά και την ενεργοποίηση της συνεργασίας τους στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Πουσσαίος συναντήθηκε επίσης με τον ομόλογό του στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, κ. Ismiyez και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για αμοιβαία εξοικείωση στο τουριστικό περιβάλλον των δύο χωρών, μέσω της ανταλλαγής fam trips και της δημιουργίας Αζερο-ελληνικής Επαγγελματικής Σχολής Τουρισμού στο Μπακού.

Τέλος, ο κ. Πουσσαίος δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού Πρωτοκόλλου, να διοργανωθεί σε ξενοδοχεία της χώρας μας το καλοκαίρι του 2010, πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 10 Αζέρων σπουδαστών τουριστικών σχολών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024