Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΕπίσκεψη αντιπροσωπείας της Ένωσης Ρώσων Ξενοδόχων στο Alpine Center

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ένωσης Ρώσων Ξενοδόχων στο Alpine Center

Το Alpine Center, the Swiss Business School for Hospitality & Tourism Μanagement Education in Greece, φιλοξένησε 25 μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρωσίας για μια εβδομάδα εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκδρομικών εξορμήσεωναπό […]

Το Alpine Center, the Swiss Business School for Hospitality & Tourism Μanagement Education in Greece, φιλοξένησε 25 μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρωσίας για μια εβδομάδα εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκδρομικών εξορμήσεων<...>από τις 8 εώς τις 14 Ιουνίου. Η επέκταση του Alpine Center στη ρωσική αγορά άρχισε το 2004 έχοντας ως συνέπεια την ένταξη σπουδαστών σε διαφορετικά προγράμματα σπουδών στις εγκαταστάσεις της σχολής στην Γλυφάδα, καθώς και μέσω διαφόρων σεμιναρίων που παρέδωσαν στη Ρωσία και την Ουκρανία εκπαιδευτικοί εκπρόσωποι της σχολής.

Στο ευπρόσδεκτο καλωσόρισμά της, η Πρόεδρος της σχολής κα Sybil Hofmann εγκωμίασε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, που πηγάζουν από κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, καθώς επίσης και την κοινή ιστορική εμπειρία τους. «Υπάρχει ένα άριστο κλίμα διμερών σχέσεων και το Alpine Center είναι χαρούμενο για την συνδρομή του στην περαιτέρω ανάπτυξη τους, ιδιαίτερα σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η κα Hofmann.

Η Ελλάδα καλωσόρισε περίπου 300.000 ρώσους τουρίστες το 2007. Συγχρόνως, η Ρωσική ξενοδοχειακή βιομηχανία αναπτύσσεται και αυξάνεται. Το 2007 ο όγκος των επενδύσεων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρωσίας ανήλθε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια! Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Ρώσικης Διεθνούς ακαδημίας Τουρισμού καθηγητή Michael Morozov, το ομοσπονδιακό σχέδιο της κατανομής ξενοδοχείων προβλέπει την ανάγκη να κατασκευαστούν 353 ξενοδοχεία στη Μόσχα μόνο μέχρι το 2010.

Η κα Hofmann πρόσθεσε «Όπως είναι γνωστό, προκειμένου να προωθηθούν και να υπάρξουν επιτυχείς επιχειρήσεις, είναι επιτακτικό ότι τηρούμε και να ενημερονώμαστε για τις τάσεις της αγοράς προκειμένου να είμαστε σε θέση να είμαστε ανταγωνιστικοί σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία» και εν συνεχεία ευχαρίστησε την ένωση «για την ευκαιρία που δίνεται στο Alpine Center να συμβάλει στην επαγγελματική ανάπτυξή τους». Το πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας περιελάμβανε σεμινάρια με θεματολογία όπως: η παγκοσμιοποίηση και οι επιρροές της στον κλάδο, οι τάσεις του ξενοδοχειακού μάρκετινγκ και η διαχείριση εισοδήματος. Εισηγητές αυτών των σεμιναρίων ήταν ο Δρ Γεώργιος Παπαγεωργίου, ακαδημαϊκός διευθυντής, ο κος Alan Furlong, Διευθυντής Λειτουργιών και ο κ. Jean-Pierre Perpinias, διοικητικός- ειδικός ξενοδοχείων.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης εξορμήσεις στις πολιτιστικές και ιστορικές περιοχές της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης, του Σουνίου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μιας ημέρας στους Δελφούς όπου ο δήμαρχος κ. Καλτσής έδωσε ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα στην αντιπροσωπεία. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και μια αξέχαστη εκδρομή στο νησί της Αίγινας. Η επίσκεψη κατέληξε σε ένα αποχαιρετιστήριο γεύμα στο καταπληκτικό εστιατόριο «Γαλάζια Χύτρα» στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου ο κ. Γεώργιος Δρακόπουλος, γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, εκφώνισε ομιλία στην οποία εξήρε το ρόλο του ΣΕΤΕ στην εξέλιξη και βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού, και στην σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στους συμμετέχοντες και με την ομιλία συμπερασμάτων από τον εκτελεστικό διευθυντή της ρωσικής ένωσης ξενοδόχων, κ. Lampshin, ο οποίος είπε: «Το Alpine Center έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας, η γνώση που λάβαμε μέσω των σεμιναρίων είναι πολύτιμη, η εξυπηρέτηση που τύχαμε από το λεπτό που φθάσαμε μέχρι τώρα είναι εκπληκτική. Αυτός είναι ένας λόγος για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και στο Alpine Center».

Tο Alpine Center προσφέρει ακαδημαικά προγράμματα που οδηγούν σε ελβετικά διπλώματα και βρετανικούς τίτλους σπουδών, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στη διεθνή φιλοξενία και στη διαχείριση και διοίκηση του τουρισμού. Οι σπουδαστές προέρχονται απο 30 διαφορετικές χώρες και το γραφείο σταδιοδρομίας και τοποθέτησης εξασφαλίζει την άμεση απορρόφηση και απασχόληση όλων των πτυχιούχων του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024