Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΚαθυστέρηση στο άνοιγμα των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του ΟΤΕΚ
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Καθυστέρηση στο άνοιγμα των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του ΟΤΕΚ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Ο.Τ.Ε.Κ. κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρυσι είχε παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση στις σχολές του Ο.Τ.Ε.Κ. σε όλη τη χώρα με τα μαθήματα να αρχίζουν αντί στις 15 Οκτωβρίου 2010 στις 10 Ιανουαρίου 2011. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός τη συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έτους και αφετέρου την μείωση της ποιότητας των σπουδών με τους φοιτητές και τους καθηγητές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν την προβλεπόμενη ύλη και το πρόγραμμα σπουδών.

“Φέτος και ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου δεν έχει αρχίσει ακόμη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό”, αναφέρουν οι βουλευτές κ.κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και Τάσος Κουράκης.

“Επειδή η λειτουργία των Σχολών του Ο.Τ.Ε.Κ. διέπεται από τον Νόμο 3105/2003, ο οποίος ρητά ορίζει την έναρξη μαθημάτων στις 15 Οκτωβρίου έκαστου έτους.

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος και φέτος η λειτουργία των σχολών να καθυστερήσει εφόσον ακόμα δεν έχει καν αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

1. Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό;
2. Έχουν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα για τη σωστή λειτουργία της εκπαίδευσης κονδύλια ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου;
3. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας των σχολών του Ο.Τ.Ε.Κ.;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024