Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΜ. Κόνσολας: 'Ο ισχύων αναπτυξιακός νόμος που έφερε η κυβέρνηση είναι σαν να μην υπάρχει'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Ο ισχύων αναπτυξιακός νόμος που έφερε η κυβέρνηση είναι σαν να μην υπάρχει'

Ο τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ αναφέρθηκε σε ημερίδα στη δέσμευση του κόμματος να ενταχθεί η Ρόδος στα έξι home ports 'που θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κέντρο της κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου'.

Τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό, παρουσίασε στην ημερίδα με διαβούλευση φορέων στη Ρόδο, που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και η Νέα Δημοκρατία στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με τίτλο “Οικονομία, Ανάπτυξη και Τουρισμός στη Ρόδο“, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας έδωσε έμφαση στις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί τα τρία τελευταία χρόνια στον τουρισμό, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η ανταγωνιστικότητά του, κάτι που καθιστά μονόδρομο τη μείωση των φόρων.

Ο τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε στη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση θεσμοθέτηση και ενεργοποίηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό, με στόχο να ανατρέψει όλα τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα για την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στον τομέα του τουρισμού, με βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Την αύξηση της αρτιότητας στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες περιοχές.
  2. Τη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων.
  3. Την αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και την έννοια της διαμόρφωσης ενός σωστά οργανωμένου χώρου.
  4. Τη θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και νέων μορφών τουρισμού.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ισχύων αναπτυξιακός νόμος που έφερε η κυβέρνηση είναι σαν να μην υπάρχει, από τη στιγμή που δε διαθέτει πόρους, εργαλεία χρηματοδότησης, αλλά και δεν απαντά στις ανάγκες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικής οικονομίας.

“Χρειαζόμαστε στα Δωδεκάνησα αναπτυξιακά εργαλεία. Ένα νέο Αναπτυξιακό Νόμο για τις νησιωτικές περιοχές με καθορισμό ειδικών επενδυτικών και φορολογικών ζωνών, με φορολογικά κίνητρα και σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τις επενδύσεις στα νησιά, σε συνάρτηση με τις νέες θέσεις απασχόλησης και το ύψος της επένδυσης και σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση”, τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να ενταχθεί η Ρόδος στα έξι home ports που θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κέντρο της κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη μετεξέλιξη της ΑΣΤΕΡ σε Ακαδημία Ξενοδοχειακών Σπουδών, αλλά και με τη δημιουργία της πρώτης αναβαθμισμένης σχολής γαστρονομίας, υψηλού επιπέδου, με έδρα τη Ρόδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024