Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΜεταλυκειακές επαγγελματικές σχολές τουρισμού προτείνουν οι Γερμανοί
Τουριστική πολιτική

Μεταλυκειακές επαγγελματικές σχολές τουρισμού προτείνουν οι Γερμανοί

Γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας κ. Hans-Joachim Fouchtel πρότεινε στο Υπουργείο Τουρισμού τη δημιουργία μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών τουρισμού. Επίσης υπήρξε πρόταση και για συνεργασία των εποπτευόμενων από το υπουργείο Σχολών Τουρισμού, με τη γερμανική Σχολή Τουρισμού Fachhochschule Westkueste Heide.

Θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ιατρικού τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας κ. Hans-Joachim Fouchtel και μέλη γερμανικής αντιπροσωπείας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα, όπως είναι η παροχή τεχνογνωσίας και οι συμπράξεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία, στο τουριστικό τομέα, όπου εκφράστηκε η αμοιβαία διάθεση για συνεργασία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης. Η γερμανική αντιπροσωπεία πρότεινε τη δημιουργία μεταλυκειακών επαγγελματικών σχολών τουρισμού, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Οι σπουδαστές αυτών των σχολών παράλληλα με τις σπουδές τους θα κάνουν πρακτική εξάσκηση με αμοιβή, από τους εργοδότες. Οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων σχολών, ύστερα από τριετή φοίτηση, θα απασχολούνται σε ξενοδοχεία, με τα οποία θα υπάρχει ήδη συνεργασία. Επίσης υπήρξε πρόταση και για συνεργασία των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Τουρισμού, Σχολών Τουρισμού, με τη γερμανική Σχολή Τουρισμού Fachhochschule Westkueste Heide.

Επί τάπητος τέθηκε και το θέμα του ιατρικού-ιαματικού τουρισμού. Ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας πρότεινε την πραγματοποίηση το 2013 ενός ιατρικού συνεδρίου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: “Προχωράμε με πολύ πρακτικά βήματα τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας, στο τομέα του Τουρισμού. Η Γερμανία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά μας σε εξερχόμενο τουρισμό. Και άρα εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βελτιώσουμε  τις υπηρεσίες μας και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, ώστε να μας επισκέπτονται ακόμη περισσότεροι Γερμανοί”.

Και πρόσθεσε: “Συζητήσαμε επίσης το θέμα της σύνδεσης της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και μάλιστα θα προχωρήσουμε πολύ άμεσα στην δημιουργία μιας δομής που θα επιτρέπει τη συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας στο θέμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων ελλήνων οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν να απορροφώνται άμεσα στην αγορά εργασίας. Επίσης συζητήσαμε και θέματα που σχετίζονται με τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό και πως τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας θα μπορούν να καλύψουν στους ασφαλισμένους τους τέτοιου είδους θεραπείες στην Ελλάδα. Τέλος συζητήσαμε –κατέληξε- και το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με άλλου είδους προϊόντα όπως ο περιηγητικός τουρισμός. Στην ατζέντα μας ήταν και τα ελληνικά προϊόντα διατροφής που βρίσκονται σε υψηλή θέση στην προτίμηση των Γερμανών”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

09/02/2023
08/02/2023
07/02/2023
06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023