Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΝέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου στο Άργος
Τουριστική εκπαίδευση

Νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου στο Άργος

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος εγκαινίασε στο Άργος τη νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου, η οποία στεγάζεται στο ιστορικό Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο.

Η νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου στεγάζεται στο ιστορικό Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το οποίο παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Άργους και αποτελεί το “στολίδι” της πόλης. Εκτός από το νεοκλασικό αυτό κτίριο (στο οποίο πριν από πολλά χρόνια γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεατράνθρωπος Κατίνα Παξινού), ο Δήμος Άργους διαμορφώνει και άλλο χώρο, στην οδό Αγίου Κων/νου, όπου θα λειτουργήσουν τα μαγειρεία της Σχολής και οι άλλοι αναγκαίοι χώροι για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (στην οποία έγινε αγιασμός και κόπηκε η πίτα στης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου), ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Άργους – Μυκηνών και  ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια το δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο και το Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτή την προσφορά τους.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της εκπαίδευσης είναι αέναη και σκοπεύει στη διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Λιάσκος τόνισε πως η προσεχής τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, με βάση τις προκρατήσεις που έχουν γίνει σε μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας. Όπως διευκρίνισε,  το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ασκούν μια “επιθετική” πολιτική προβολής της χώρας σε διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ακολούθησε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις και στα υπό κατασκευή εργαστήρια της Σχολής.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή – από τον κ. Καμπόσο – του Μεταλλίου του Αστέρα του Δήμου Άργους στη γενική διεθύντρια Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης κα Κων/να Μπόγρη, καθώς και στον τέως πρόεδρο του ΟΤΕΚ κ. Λοϊζο Σορωνιάτη για τη συμβολή τους στην εγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024