Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΝέο πρόγραμμα Spa Management ξεκινάει το Alpine Center

Νέο πρόγραμμα Spa Management ξεκινάει το Alpine Center

Η βιομηχανία των Spa έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Καθώς ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται, αυξάνονται και οι ανάγκες […]

Η βιομηχανία των Spa έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Καθώς ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται, αυξάνονται<...> και οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό διοίκησης εγκαταστάσεων Spa. Η έννοια του spa έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της δυναμικής και πολύμορφης βιομηχανίας του τουρισμού και της φιλοξενίας. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να ενσωματώσουν το κομμάτι spa μέσα στις δραστηριότητές τους και να το προωθήσουν κατάλληλα αν θέλουν να είναι επικερδείς. Το spa είναι πλέον μέρος των υπηρεσιών κάθε καινούργιου ξενοδοχείου 4 και 5 αστέρων, πόλης ή resort. Επίσης, ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία προσθέτουν υπηρεσίες spa έτσι ώστε να μην χάσουν το μερίδιο αγοράς ή την ανταγωνιστική τους θέση.

Ένας διευθυντής spa πρέπει να ξέρει να διοικεί, να εμψυχώνει το προσωπικό και να προβάλλει την επιχείρηση. Πρέπει να είναι άκρως αποτελεσματικός στη διοίκηση επιχειρήσεων ώστε να μπορεί να ξεχωρίσει σε μια έντονα ανταγωνιστική και εξελισσόμενη βιομηχανία. Λόγω της έλλειψης σωστά εκπαιδευμένων διευθυντών κέντρων spa, πολλές μονάδες διοικούνται από πρώην φυσιοθεραπευτές. Παρόλο που ένας καλός θεραπευτής μπορεί να δώσει καλό όνομα στο κέντρο spa, δεν είναι απαραίτητα και γνώστης σε θέματα διοίκησης.

Για το λόγο αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Alpine Center, το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα ξενοδοχειακής και τουριστικής διοίκησης στην Ελλάδα, θεώρησε απαραίτητο να εισάγει ένα καινούργιο πρόγραμμα Διοίκησης Spa (Spa Management Certificate) που θα ξεκινήσει τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2008-2009).

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συμβολή ειδικών στον τομέα των spa, δίνει έμφαση σε επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες που περιλαμβάνουν διοίκηση εγκαταστάσεων, σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών spa, τιμολόγηση, εξυπηρέτηση πελατών, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεις, μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, οικονομική διαχείριση και γενικότερες διοικητικές λειτουργίες. Προς το παρόν το πρόγραμμα δεν προσπαθεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων όπως θεραπευτικές και διαιτητικές αγωγές. Θα προσφέρει ωστόσο στους σπουδαστές μια εισαγωγή στις διάφορες θεραπευτικές αγωγές και υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα spa και θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε spa 5 αστέρων καθώς και πρόσθετες διαλέξεις από ειδικούς του χώρου. Το θεωρητικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα συμπληρώνεται από πρακτική άσκηση 20 εβδομάδων σε ένα spa καθιερωμένης φήμης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024