Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠεριμένουμε από την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. να γίνει το αστέρι της τουριστικής εκπαίδευσης
`Αρης Σπηλιωτόπουλος

Περιμένουμε από την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. να γίνει το αστέρι της τουριστικής εκπαίδευσης

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η σχολή, η οποία κάνει εκπληκτική δουλειά, όχι απλώς μπορεί να αναβαθμιστεί αλλά μπορεί να επιτελέσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην εκπαιδευτική πολιτική της χώρας. Ήδη, προχωρούμε στην αναβάθμιση του προσωπικού σε μόνιμη βάση, αλλά και στην αναβάθμιση και περαιτέρω διεύρυνση των σπουδών”

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η σχολή, η οποία κάνει εκπληκτική δουλειά, όχι απλώς μπορεί να αναβαθμιστεί αλλά μπορεί να επιτελέσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην εκπαιδευτική πολιτική της χώρας. Ήδη, προχωρούμε<...>στην αναβάθμιση του προσωπικού σε μόνιμη βάση, αλλά και στην αναβάθμιση και περαιτέρω διεύρυνση των σπουδών”. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισκεπτόμενος την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.), στο πλαίσιο περιοδείας του στη Ρόδο.

“Για παράδειγμα”, πρόσθεσε “επιχειρούμε να δημιουργήσουμε σχολή ξεναγών με ειδικότητα στην ρώσικη και στη κινέζικη γλώσσα, έτσι ώστε η χώρα μας να είναι η πρωταγωνίστρια τα επόμενα χρόνια στο επίπεδο της εκπαιδευτικής πολιτικής και να μπορεί, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις ενός ανταγωνισμού που συνεχώς διευρύνεται».

Κύριο μέλημα της πολιτικής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι, όπως ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος στην ομιλία του, η περαιτέρω ενίσχυση της εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό. “Κι αυτό” εξήγησε, “γιατί είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, μόνο εάν επενδύσουμε στην παιδεία, εάν επενδύσουμε στη δημιουργία τουριστικής συνείδησης, εάν επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια στην εξειδίκευση των στελεχών που θα λειτουργήσουν στο επαγγελματικό επίπεδο του τουρισμού, θα μπορέσουμε με απόλυτη επάρκεια, επιτυχία και αποτελεσματικότητα να ανταπεξέλθουμε στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, που ο ανταγωνισμός θα δημιουργήσει για τη χώρα μας”.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο Υπουργός είπε: “Αν ο τουρισμός αυτή τη στιγμή είναι η ατμομηχανή της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το μέλλον και η προοπτική της χώρας μας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το μέλλον και την προοπτική του ελληνικού τουρισμού. Και το μέλλον και αυτή η προοπτική δεν μπορούν να διασφαλιστούν αν δεν έχουν εξειδικευμένα, καλά εκπαιδευμένα στελέχη, που αγαπούν και υπηρετούν τον τουρισμό. Ακριβώς αυτή είναι η κύρια αποστολή της Ανώτερης Σχολής της Ρόδου. Να δημιουργήσει τα καλύτερα στελέχη, που πάνω από όλα θα αγαπούν τον τουρισμό και θα τον υπηρετήσουν με απόλυτη αφοσίωση, πίστη και αποτελεσματικότητα.

“Περιμένουμε από την ΑΣΤΕΡ να γίνει το αστέρι της τουριστικής εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας. Είμαστε βέβαιοι ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις, να το πετύχει. Και βέβαια θα έχει την αρωγή και την συμπαράσταση όλων μας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε περαιτέρω στην αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών πολιτικών” επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτοπουλος.

Επίσκεψη Σπηλιωτόπουλου στα ιαματικά λουτρά Καλλιθέας

Ευρισκόμενος στη Ρόδο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και τις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Καλλιθέας, από όπου και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι μόνο ότι στοχεύουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Είναι επίσης ότι από εδώ δείχνουμε ότι πράγματι ο ελληνικός τουρισμός έχει μέλλον καθώς προχωράμε σε εξειδίκευση και σε ανάδειξη καινούργιων τουριστικών προϊόντων, όπως είναι για παράδειγμα το προϊόν του ιαματικού τουρισμού. Αλλά από την άλλη πλευρά, πιο σημαντικό για εμάς είναι το γεγονός ότι με την παρουσία μας εδώ αναδεικνύουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας χώρος για δογματισμό. Αυτό το λέω γιατί πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να αναδείξει το φυσικό κάλλος της χώρας. Όπως άλλοι πιστεύουν ότι μόνο η κρατική πρωτοβουλία είναι αυτή η οποία μπορεί να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Η αλήθεια όμως βρίσκεται στη μέση. Στη συγκεκριμένη αυτή περίπτωση η έκταση αυτή ανήκει στον ΕΟΤ και μαζί με τους δημάρχους δημιούργησαν αυτό το εκπληκτικό σημείο, προχώρησαν σε αυτή την ουσιαστική αναβάθμιση με αποτέλεσμα σήμερα, οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας να είναι πηγή προσέλκυσης επισκεπτών και τουριστών από όλη την Ελλάδα. `Aρα αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε κανένα δογματισμό και να μην στεκόμαστε μόνο στο τι κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Και το κράτος αλλά και οι δήμοι μπορούν να κάνουν σωστή δουλεία, αρκεί να υπάρχει ποιότητα αισθητική και μεράκι. Εμείς τουλάχιστον είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρωτοβουλία που κινείται με βάση αυτές τις αρχές».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024