Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικά ΤαξίδιαΣυνεργασία Πανεπιστημίου Πειραιώς με Baruch College και New York University
Εκπαιδευτική εκδρομή στη Νέα Υόρκη

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πειραιώς με Baruch College και New York University

Δεκαήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Tουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μεταξύ 21 και 31 Μαρτίου 2010, υπό την επιστημονική επίβλεψη […]

Δεκαήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Tουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης<...> Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μεταξύ 21 και 31 Μαρτίου 2010, υπό την επιστημονική επίβλεψη του διευθυντή σπουδών του προγράμματος, καθηγητή Εμμανουήλ Κονδύλη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια και διαλέξεις από καθηγητές αμερικανικών πανεπιστημίων, καθώς και ξεναγήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Η δόμηση του περιεχομένου των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε από τον καθ. Ε. Κονδύλη με παράκληση στους διαπρεπείς αμερικανούς καθηγητές να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία στον ευρύτερο τουριστικό τομέα ή και σε υπηρεσίες γενικότερα, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και τη χώρα μας.

Το πρόγραμμα
Την Τρίτη 23/3 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις διαλέξεις στις εγκαταστάσεις του Baruch College, το οποίο φιλοξένησε την ελληνική αποστολή. Ομιλητές ήταν οι καθηγητές Edward Rogoff (καθηγητής Management) ο οποίος έδωσε διάλεξη για Sales and Negotiations, o ελληνικής καταγωγής Ε.S. Savas, (καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και σύμβουλος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι), ο οποίος μίλησε για Market Based Governance. Ακολούθησαν ο καθηγητής Cornelius DeKluyver (ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 2009), από το The Drucker School of Management στο Claremont Graduate University (το οποίο βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ανάμεσα στα 15 καλύτερα προγράμματα ΜΒΑ στις ΗΠΑ), με θέμα Strategy (επιχειρηματικά οικοσυστήματα), και το πρόγραμμα της ημέρας ολοκλήρωσε ο καθηγητής Herbert Brinberg με θέμα Managing Change.

Την Τετάρτη 24/3 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό ξενοδοχείο Pierre (ιδιοκτησίας της διάσημης Ινδικής οικογένειας Tata) και ακολούθησε ξενάγηση. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Madison Square Garden, έδρα της ομάδας των New York Knicks.

Την Πέμπτη 25/3 πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ξενοδοχείο Park Lane Hotel και ακολούθησε διάλεξη από τον Έλληνα διευθυντή του ξενοδοχείου.

Τη Δευτέρα 29/3 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Lexington διάλεξη από τον επισκέπτη καθηγητή Roberto Pedace (από το Scripps College του Claremont University) με θέμα Labor Εconomics. Οι καθηγητές από το Claremont ταξίδεψαν έκαστος από το Los Angeles μέχρι την Νέα Υόρκη για μία δίωρη διάλεξη στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τις διαλέξεις της τελευταίας ημέρας συμπλήρωσε η ομιλία του Διευθυντή του ξενοδοχείου Radisson Lexington, για το σύστημα διαχείρισης και το μάρκετινγκ του ξενοδοχείου του, στο κέντρο της πόλης της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε μουσεία της Νέας Υόρκης, το Μητροπολιτικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Προοπτικές
Στόχος του προγράμματος είναι να προχωρήσει η συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκόσμιο επιπέδου και βεληνεκούς, όπως το Baruch College και το New York University στο επόμενο επίπεδο με συνέργειες όπως κοινά διπλώματα σπουδών και σεμινάρια. Ενδεικτικά, η ατζέντα περιλαμβάνει τις προοπτικές συνεργασίας σε κοινά αντικείμενα εκπαίδευσης και έρευνας όπως η στρατηγική, η έρευνα μάρκετινγκ και το τουριστικό μάνατζμεντ με το Preston Robert Tisch Center του New York University και συνεργασία στο αντικείμενο της επιχειρηματικότητας με το εξαιρετικά ισχυρό στον τομέα Baruch College.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024