Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος βιωσιμότητας των ιστορικών Σχολών Ξεναγών, των ΑΣΤΕΚ και των ΙΕΚ
Τουριστική εκπαίδευση

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος βιωσιμότητας των ιστορικών Σχολών Ξεναγών, των ΑΣΤΕΚ και των ΙΕΚ

Συνάντηση με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Υπουργείου Τουρισμού, πραγματοποίησε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

Tον κίνδυνο βιωσιμότητας των ιστορικών Σχολών Ξεναγών, των ΑΣΤΕΚ και των ΙΕΚ υπογράμμισαν ο πρόεδρος κ. Ευθύμιος Κουτρούμπας, η γραμματέας κα Χαρά Παπαδοπούλου και η ταμίας κα Ιωάννα Παντελίδη εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού δυναμικού των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνάντησή τους με την τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η δραστική μείωση των ήδη περιορισμένων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και η μη πρόβλεψη στελέχωσής τους με προσλήψεις σε μόνιμη σχέση εργασίας αφήνει τις σχολές του Υπουργείου Τουρισμού και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς σ’αυτές, στο έλεος της τύχης τους, σημειώνει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Νοτοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού: “Ως πότε θα αδιαφορούν απέναντι στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο του τουρισμού;

Πότε θα γίνει αντιληπτό από τους κυρίους της Κυβέρνησης ότι με την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και των αποσπασματικών λύσεων το μόνο που καταφέρνουν είναι η υποβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος;

Δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες. Δε χωρούν αναβολές. Ήρθε η ώρα για την καταγραφή των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών στον κλάδο του τουρισμού αν θέλουμε να μιλάμε για ενδυνάμωση του. Ήρθε η ώρα για έγκαιρο, ορθό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024