Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΤη χαμηλότερη βαθμολογία έχουν οι Τουριστικές Σχολές

Τη χαμηλότερη βαθμολογία έχουν οι Τουριστικές Σχολές

Τα πρωτεία στην χαμηλότερη βαθμολογία εισαγωγής έχουν και φέτος όπως και πέρσι οι Τουριστικές Σχολές σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος, η χαμηλότερη […]

Τα πρωτεία στην χαμηλότερη βαθμολογία εισαγωγής έχουν και φέτος όπως και πέρσι οι Τουριστικές Σχολές σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές<...> της χώρας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος, η χαμηλότερη βάση εισαγωγής, που είναι 3.010 μόρια, καταγράφεται στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Λαμίας. Ο τελευταίος εισαχθείς στο συγκεκριμένο τμήμα συγκέντρωσε γενικό βαθμό πρόσβασης 2,16. Στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου ο γενικός βαθμός πρόσβασης του τελευταίου εισακτέου είναι μόλις 3,55. Να σημειωθεί ότι το άριστα είναι το 20 και η βάση το 10.

Το φαινόμενο της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων που δεν κατόρθωναν καν να προσεγγίσουν τη βαθμολογική βάση είχε προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας από πέρυσι. Συγκεκριμένα, κατά το 2004 οι τελευταίοι εισακτέοι της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου είχαν περάσει με 2,34.

Ως απάντηση στο θλιβερό αυτό γεγονός η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου προαναγγέλλει «Συνένωση σχολείων της περιφέρειας, με ορθολογικότερη κατανομή εκπαιδευτικών και μαθητών για την επίτευξη καλύτερου αποτελέσματος, αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων από το 2006, αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά υπό προϋποθέσεις, καθώς και αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024