Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΤι συμβαίνει με την πρακτική των φοιτητών από κολέγια;
Τουριστική εκπαίδευση

Τι συμβαίνει με την πρακτική των φοιτητών από κολέγια;

Το TravelDailyNews έχει δεχθεί παράπονα από ξενοδοχεία, τα οποία αφορούν στην αδυναμία να πάρουν για πρακτική εξάσκηση φοιτητές από κολέγια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Έχει αλλάξει κάτι στη νομοθεσία ή πρόκειται για δυσλειτουργία του συστήματος;

Πρόβλημα φαίνεται ότι έχει προκύψει με τη δυνατότητα τουριστικών επιχειρήσεων να απασχολούν φοιτητές από κολέγια, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία δε φαίνεται να υπάρχει πλόν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 18167 (31 Αυγούστου 2010), “οι ημεδαποί και αλλοδαποί μαθητές και σπουδαστές σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης τουριστικού τομέα, καθώς και οι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δύνανται να πραγματοποιούν πρακτική άσκηση, όπου αυτή προβλέπεται, στις παρακάτω επιχειρήσεις”.

Ακόμη, αναφέρεται ότι “οι επιχειρήσεις (Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κατηγορίας 5* αστέρων 50 κλινών και άνω, 4* αστέρων 60 κλινών και άνω και 3* αστέρων 110 κλινών και άνω, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, τουριστικά γραφεία εσωτερικού ή γενικού τουρισμού και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής), προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης ημεδαπών − αλλοδαπών, σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων και φοιτητών, συνάπτουν συμβάσεις με τις σχολές αυτές. Οι συμβάσεις συνοδεύονται από τα παραστατικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η συμβαλλόμενη σχολή είναι τουριστικών επαγγελμάτων, τηρούνται στο αρχείο της επιχείρησης και επιδεικνύονται σε οποιαδήποτε ζήτηση των Εποπτών Πρακτικής και Επιθεωρητών Εργασίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, στη σελίδα 30110 του σχετικού ΦΕΚ (παράγραφος 4.6 στην παρένθεση), αναφέρονται τα είδη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), αλλά τα κολέγια έχουν παραληφθεί. Τι έχει συμβεί; Ελπίζουμε ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού έχουν τις απαντήσεις…

ΦΕΚ 1345 3108 2010

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024