Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπό ίδρυση Σχολή για Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού

Υπό ίδρυση Σχολή για Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού

Με αντικείμενο την εκπαίδευση Στελεχών Εναλλακτικού Τουρισμού αναμένεται να λειτουργήσει, από τον προσεχή Οκτώβρη, Σχολή στο Νεστόριο Καστοριάς, καθώς οι περισσότερες τουριστικές σχολές σήμερα είναι επικεντρωμένες στην μελέτη του κλασσικού τουρισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξειδίκευση στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες…

Με αντικείμενο την εκπαίδευση Στελεχών Εναλλακτικού Τουρισμού αναμένεται να λειτουργήσει, από τον προσεχή Οκτώβρη, Σχολή<...> στο Νεστόριο Καστοριάς, καθώς οι περισσότερες τουριστικές σχολές σήμερα είναι επικεντρωμένες στην μελέτη του κλασσικού τουρισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξειδίκευση στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν μεγάλη άνθηση.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος Νεστορίου, κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, είχε πρόσφατα συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες και οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής, καθώς είναι η πρώτη πανελλαδικά με τέτοιο αντικείμενο γνώσης.

“Ο νέος χαρακτήρας της περιοχής”, τόνισε ο κ. Γκοσλιόπουλος, “σκιαγραφείται και καθορίζεται από την ανερχόμενη τάση της δραστηριότητας στον αγροτουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη”. Οι υποδομές είναι έτοιμες, πρόσθεσε ο κ. Γκοσλιόπουλος, σημειώνοντας ότι “πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα που διαθέτει ο δήμος μετά από παραχώρηση από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, που περιλαμβάνει 4 κτίρια, στα οποία μάλιστα έγιναν οι αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού τους και ένα παλαιό πέτρινο σχολείο, ιδιοκτησίας του δήμου, σε έκταση 10 στρεμμάτων, στο οποίο είναι δυνατή η κατασκευή όποιας επιπλέον κτιριακής υποδομής κριθεί απαραίτητη για την λειτουργία της Σχολής”.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, “η θέση του δήμου, ως πύλης εισόδου του Γράμμου, ο δασικός του χαρακτήρας, η ανάδειξή του ως τόπου προορισμού σε συνδυασμό με το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε6, η φυσική γειτνίαση με τον ορεινό όγκο της Πίνδου, αλλά και τα φυσικά πλεονεκτήματα”, αποτελούν ορισμένες από τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024